Το 2013 ιδρύθηκε στην πόλη μας ένα σωματείο που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας , να μας ανοίξει τα μάτια και να μας διδάξει χιλιάδες πράγματα που μέχρι τότε μας ήταν άγνωστα.
Άγνωστα, γιατί πρέπει να βιώσεις κάτι για να το νιώσεις , να το καταλάβεις…
Με τις συνεχείς δράσεις του και τη δυναμική του παρουσία έφερε κοντά μας τους Ανθρώπους με Ειδικές Ικανότητες που ζούσαν δίπλα μας και που ήταν απομονωμένοι και αποκλεισμένοι από πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και όχι μόνο…
Η Ένωση “Υπερίων” έχει γράψει ήδη τη δική της ιστορία στον τόπο μας και συνεχίζει να παράγει σπουδαίο έργο και κυρίως να μας καθοδηγεί στην πορεία βελτίωσης της ποιότητας ζωής για τα ΑμεΑ.
Αφουγκραζόμενοι τις αδιάκοπες παρατηρήσεις και τις προτροπές της προέδρου Σοφίας Μαροπούλου και της εμβληματικής Αντιπροέδρου Μαρίας Λαδά φέτος στην παραλία των Λεπέδων θα τοποθετηθεί σύστημα sea track που θα επιτρέπει στα ΑμεΑ απολαμβάνουν το μπάνιο τους όπως όλοι οι συμπολίτες μας.
Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος έχει αναλάβει την τοποθέτηση και συντήρηση του.
Ταυτόχρονα ο Δήμος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και έχει ήδη προμηθευτεί 2 αναπηρικά αμφίβια αμαξίδια (τα πρώτα στην Κεφαλονιά) για να χρησιμοποιούν όλοι όσοι θέλουν να απολαύσουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας τις χαρές της θάλασσας.
Με αυτές τις κινήσεις αποδεικνύουμε ότι στηρίζουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με πράξεις και είμαστε εδώ με διάθεση να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που απαιτούνται ώστε τόσο οι συμπολίτες όσο και οι επισκέπτες να νιώσουν ότι ζουν σε μια πόλη που αν μη τι άλλο σέβεται τη διαφορετικότητα!!

Από το fb του Γιώργου Κατσιβέλη

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες & ψύχρα (φωτο)
Επόμενο άρθροΕφ. Αχτσιόγλου: Ανακοίνωσε πότε θα πληρωθεί η 13η σύνταξη