ΚΕΔΕ «αδειαζει» αντιπρόεδρό της & ΝΔ: Είμαστε υπέρ των προσλήψεων στους δήμους

Σε, κομψό πάντως, «άδειασμα» του β΄αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καραγιάννη ο οποίος, εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων στη Βουλή, τάχθηκε κατά της διεύρυνσης των εξαιρέσεων στις προσλήψεις που θεσμοθετεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών,προχώρησαν ο πρόεδρος και ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης και Δημήτρης Καφαντάρης.

Το θέμα έθεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» και δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωνακειμίδης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr.

«Διάβασα στο aftodioikisi.gr ότι ο κ. Καραγιάννης είπε ότι δεν θέλουμε προσλήψεις. Πάντα ζητούσαμε προσλήψεις και επειδή η ΝΔ δεν θέλει προσλήψεις αλλάζουμε γραμμή και βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακειμίδης και ζήτησε από την ΚΕΔΕ να πάρει θέση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραγιάννης που προέρχεται από την ίδια παράταξη με τους κυρίους Πατούλη και Καφαντάρη, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος αλλά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και, με δεδομένο ότι η το κόμμα του είναι κατά της συγκεκριμένης διάταξης, θεωρείται ότι στην Βουλή εξέφρασε περισσότερο κομματικές παρά αυτοδιοικητικές απόψεις.

Στην συζήτηση παρενέβη ο προεδρεύων της συνεδρίασης α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου Νέστορος ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, «αδειάζοντας» κομψά τον κ. Καραγιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά. «Σε κάθε προεκλογική περίοδο υπήρχαν εξαιρέσεις δεν αλλάζει τίποτε. Πάντα ισχύουν τα αυτονόητα. Υπάρχουν σε εξέλιξη προσλήψεις και αυτές πρέπει να προχωρήσουν», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό υπήρξε νέα παρέμβαση του Γ. Ιωακειμίδη, ο οποίος τόνισε ότι «δεν μιλάμε μόνο για την 3Κ, μιλάμε για ναυαγοσώστες και για άλλες ειδικότητες». Να σημειωθεί ότι με την άποψη Ιωακειμίδη τάχθηκε και ο εκπρόσωπος του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε προσλήψεις προσωπικού» και, επαναλαμβάνοντας μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας».

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Δ.Καραγιάννης επέμεινε ότι «το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε κάποιες εξαιρέσεις. Αυτές τώρα δεν προβλέπονται. Οποιεσδήποτε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν έπρεπε να γίνουν σε προεκλογική περίοδο», πρόσθεσε, αφήνοντας, δηλαδή, εκτός και την προκήρυξη για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πατούλης: Να γίνουν προσλήψεις μέχρι και την ημέρα των εκλογών

Η επιμονή Καραγιάννη προκάλεσε την εμφάνιση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη, ο οποίος ήταν απών εκείνη την ώρα από την συνεδρίαση. Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Πατούλης, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κεντρική κυβέρνηση με ιδιαίτερες αναφορές στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη («Δεν είμαστε υπόλογοι εμείς στην κεντρική κυβέρνηση αλλά η κεντρική κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στην αυτοδιοίκηση. Ότι έχει κάνει, τα έχει κάνει σαν τα μούτρα της. H κυβέρνηση κάνει ότι τι συμφέρει κομματικά και όχι τις τοπικές κοινωνίες»), έφτασε στο δια ταύτα: «Δεν πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα σε κανένα να πει ότι είμαστε εναντίον των εργαζομένων. Εμείς είπαμε: ‘Δώστε μας την δυνατότητα να κάνουμε τις προσλήψεις’ .Εμείς θέλουμε να έρθουν οι εργαζόμενοι στους δήμους ακόμη κι αν είναι ανήμερα των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε, δε, την έκδοση δελτίου Τύπου όπου θα ξεκαθαρίζεται ότι οι δήμαρχοι «είναι με τους εργαζομένους και για τους εργαζομένους».

Η παρέμβαση Πατούλη οδήγησε τον β΄αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ να κάνει ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε υπέρ της 3Κ» αλλά και των προσλήψεων σε προεκλογική περίοδο, μεταξύ άλλων, ΙΔΟΧ ναυαγοσωστών, εργαζόμενων στην πυρασφάλεια, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και την καθαριότητα, αφήνοντας, πάντως, εκτός τις προσλήψεις μόνιμων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr