Δύο δράσεις περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της συντονιστικής γραμματείας του Συμβουλίου Αιρετών της Ηλείας που συνεχίζει να πορεύεται με κάποιες απουσίες και με “καρφιά” απο το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, για εκείνους που πήγαν στο ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή προ μηνών και δεν ήταν παρόντες στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του νέου… “φορέα”.

Χθες στη συνεδρίαση που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου αποφασίστηκε η προκήρυξη Πανηλειακής απεργίας στις 26 Φεβρουαρίου, με συγκέντρωση Ηλείων, αλλά και κατοίκων και φορέων άλλων νομών στο Βουπράσιο στις 12 το μεσημέρι.
Παράλληλα κλήθηκε ο γνωστός στιχουργός και μουσικός παραγωγός της ΕΡΑ Γιάννης Τζουανόπουλος στον οποίο ανατίθεται η διοργάνωση συναυλίας με πιθανότερη ημερομηνία στις 6 Απριλίου στην πλατεία Συντάγματος, ως μια ακόμα κίνηση διαμαρτυρίας για την Πατρών – Πύργου με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Στα πολλά που ακούστηκαν πως μπορεί να συμπεριληφθούν στις δράσεις διεκδίκησης για την Πατρών – Πύργου, είναι να γίνει προσκλητήριο νεκρών, με αναφορά των ονομάτων όσων έχουν τα τελευταία χρόνια χάσει τη ζωή τους στην εθνική μας καρμανιόλα, να προσκληθούν για να μιλήσουν συγγενείς θυμάτων κ.α.

Η συντονιστική γραμματεία έχει κάνει ήδη επαφές πέραν των Αχαιών, με τους φορείς της Μεσσηνίας και της Κεφαλονιάς που έχουν απαντήσει θετικά έως τώρα για συμπόρευση στον αγώνα, ενώ αναμένεται και η απάντηση των Ζακυνθινών.

Πλέον το αίτημα που τίθεται δεν είναι η υλοποίηση της νέας Πατρών – Πύργου, αλλά η συνέχιση των εργασιών του άξονα Πάτρας – Πύργου – Ολυμπίας με ολοκλήρωση στην Τσακώνα, χωρίς διόδια.

antonako sumv 2

antonako sumv 3

Πηγή: ilialive.gr