Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος των Σιμωτατων έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός με την συνοδεία του προέδρου της κοινότητας Βλαχατων -Εικοσιμιας κ. Μιχαλατου Σπυρίδωνα.

Το εν λόγο ρέμα παρόλο που δεν είναι σε μέγεθος πολύ μεγάλο εντούτοις είναι πολύ επικίνδυνο λόγο της θέσης του με τον οικισμό Σιμωτατων και του γεγονότος ότι πηγάζει από τις πλαγιές του Αίνου που ενίοτε δίνουν μεγάλα ύψη βροχής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού διαπίστωσε την πολύ καλή πρόοδο των εργασιών παράλληλα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας για γενικότερα προβλήματα της περιοχής.

Ένα από αυτά είναι η ανάγκη δημιουργίας μιας αντιπυρικής ζώνης στα έναντι του οικισμού των Σιμωτατων με την διάνοιξη υπάρχουσας Αγροτικής οδού, έργο που θα αναλάβει η Περιφέρεια και θα εκτελεστεί άμεσα.

Μετά την αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

“Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνεχίζει την δημιουργία ασπίδας προστασίας έναντι των πλημμυρών για όλο τον νόμο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλους τους δημάρχους, τους κοινοτάρχες και τους κατοίκους ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοι και πιο χρήσιμοι.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Μιχαλατο για την συνεργασία μας και την συνεχη προσπάθεια του για την επίλυση των προβλημάτων των χωριών της κοινότητας του.”

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος των Σιμωτατων έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης…

Posted by Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης on Wednesday, October 19, 2022

Προηγούμενο άρθροΕΟΦ: Έκτακτη ανάκληση συμπληρώματος διατροφής – Μη το πάρετε
Επόμενο άρθροΠανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Πατρών (εικόνες)