Κεφαλονιά: Χαμόγελα, βραβεύσεις με πολλούς συμβολισμούς -Όλα όσα έγιναν στο Διοικητήριο [εικόνες]

Γράφει η Ιωάννα Σταυρίδου

Τείνει να γίνει θεσμός, μετά το πέρας των παρελάσεων και την μικρή δεξίωση που ακολουθεί, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής να κάνει κάποιες συμβολικές βραβεύσεις.

Έτσι και σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, παράλληλα με την δεξίωση, έλαβε χώρα η βράβευση των καλύτερων αθλητών από τους συλλόγους που τυγχάνουν πανελλήνιας διάκρισης.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Σωτήρης Κουρής και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου.

Νωρίτερα ο κ. Κουρής έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γεν. Γραμματέα Τουρισμού, Μύρων Φλουρή ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί μας.

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι:

1. Δημήτριος Αντωνάτος 18 ετών στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα.
2. Θανάσης Βλάχος όπου σε ηλικία μόλις 15 ετών αγωνίζεται στη νευραλγική θέση αυτή του τερματοφύλακα της Πρώτης ομάδας του Παλληξουριακού, έχοντας ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
3. Γιώργος Ζαχαριάδης, η ψυχή στους δρόμους, η ψυχή των Ελλήνων του Πόντου. Το 2023 κάλυψε τη διαδρομή των 386χλμ στην επέτειο των σεισμών του 1953 για τη μνήμη των 386 Κεφαλλήνων θυμάτων του σεισμού.
4. Χριστίνα Καλαφάτη, 12 ετών. Άθλημα ρυθμική γυμναστική με 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο σύνθετο ατομικό και στις κορινες.
5. Λάμπρος Κολαΐτης, ο σημαντικότερος αθλητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος τη σεζόν 2023-2024.
6. Δημήτρης Μαρούλης γεννηθείς το 1992 με ύψος 2.00μ και αγωνίζεται ως power forward-center.
7. Γεράσιμος Μαρτσέλος, αλλεπάλληλες οι επιτυχίες του απο μικρή ηλικία στο άθλημα της κολύμβησης. Μέσα στο 2023 έχει κατακτήσει 8 μετάλλια σε ισάριθμους αγώνες.
8. Βασιλική Μυριλλού, γεννημένη το 2010 Παγκορασίδα Α για το έτος 2023: 2η στα 50μ, 100μ, 200μ, 400μ, διπλα πέδιλα στο άθλημα Τεχνικής κολύμβησης. 1η στο junior world cup στην Ουγγαρία στα 400 δίπλα πέδιλα.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Κουρής δήλωσε μεταξύ άλλων το εξής: “Αλλάζουμε το κλίμα και του πολιτισμού και το αθλητισμού, εμείς θα είμαστε κοντά σας.”

Μια ομολογουμένως αξιέπαινη κίνηση με πολλούς συμβολισμούς.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr