Την Λακήθρα και συγκεκριμένα τον βράχο του Βύρωνα επισκέφθηκαν το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 ,  ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης με αντιπροσωπεία από το Δήμο του, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιγχαμ , Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Κοτσώνης , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό Πάνος Τριγάζης , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ριφόρτσο” Διονύσης Φωκάς, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Ορέστης Καππάτος.

Στον βράχο του Βύρωνα βρίσκεται η επιγραφή όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Λόρδος Μπάιρον ανέφερε ότι “Αν είμαι ποιητής το ωφείλω στον αέρα της Ελλάδας”. Στον χώρο παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου Α.Ο. Φωκάτα , και ο πρόεδρος του Νίκος Φωκάς , καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Μπάιρον της Λακήθρας. Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της Αγγλικής κοινότητας της Κεφαλονιάς Donna Palimeri απήγγειλε ένα ποίημα του Λόρδου Μπάιρον.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Μεταξάτα στο σημείο όπου βρίσκονταν το σπίτι που φιλοξενήθηκε ο Λόρδος Μπάιρον κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Κεφαλονιά το 1823 και στο πάρκο που βρίσκεται η προτομή του. Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής και ο πρόεδρος της κοινότητας Αντώνης Αυγουστάτος.

Νωρίτερα, το πρωί , οι προσκεκλημένοι του Δήμου Αργοστολίου επισκέφθηκαν την σύγχρονη πινακοθήκη Villa Rodopi , όπου υπήρχε εικαστικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση – Το πνεύμα του Λόρδου Βύρωνα και του διεθνούς Βυρωνισμού.

Οι επισκέψεις στην πινακοθήκη, στη Λακήθρα και στα Μεταξάτα εντάσσονταν στο διήμερο εορτασμό για τον Λόρδο Μπάιρον στην Κεφαλονιά που διοργάνωσε ο Δήμος Αργοστολίου , η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και ο σύλλογος “Το Ριφόρτσο”.

Εκδηλώσεις για τον λόρδο Βύρωνα

Δημοσιεύτηκε από Σελίδα: Blog στις Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη
Επόμενο άρθροΝίκος Ανουσάκης-Απαντάει στον Θεόφιλο για τα περί “υποψηφιότητας-κόλπου”: “Μόνο από εμένα και τους πολιτικούς συνεργάτες μου θα την βρει ο Μιχαλάτος”