Κεφαλονιά: Έργα βελτίωσης γέφυρας τύπου «Bailey» στον Πόρο Κεφαλονιάς-Θα παραμείνει κλειστή (εικόνες)

Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει μήκος 27,5 μέτρα, πλάτος 4,2 μέτρα και έχει κατάστρωμα από σύμμικτη πλάκα σκυροδέματος

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών και της περιφέρειας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ) έχει αναλάβει μέσω οικονομικού φορέα την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της γέφυρας και την κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου επί της μεταλλικής γέφυρας τύπου BAILEY που έχει εγκατασταθεί στον Πόρο Κεφαλονιάς του Δήμου Αργοστολίου.

28_sep_002_f

Η συγκεκριμένη γέφυρα BAILEY είναι τύπου διπλή / απλή ανοίγματος 90 ποδών (27,5 μέτρων), πλάτους 4,2 μέτρων και έχει κατάστρωμα από σύμμικτη πλάκα σκυροδέματος.

Για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της γέφυρας και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αργοστολίου, με μέριμνα της ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ σε πρώτη φάση μελετήθηκε και κατασκευάστηκε μεσόβαθρο από οπλισμένο σκυρόδεμα για τον περιορισμό των ταλαντώσεων και την αύξηση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας.

Στην παρούσα φάση, γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης για την αδιαβροχοποίηση του υφιστάμενου καταστρώματος και κατασκευάζεται εκατέρωθεν της γέφυρας και επί του φορέα αυτής πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος ωφέλιμου πλάτους 1 μέτρου, για την ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 40.900€, χρηματοδοτείται από τον Δήμο Αργοστολίου και εκτελείται κατόπιν υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αργοστολίου από τη ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: protothema.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 29-9-2021 και για όσο διάστημα χρειαστεί , θα εκτελούνται εργασίες επισκευής στη γέφυρα Μπέλεϊ του πόρου που συνδέει τα δύο τμήματα του χωριού. Ως εκ τούτου η γεφυρα θα παραμένει κλειστή για το παραπάνω χρονικό διάστημα. Κατά το χρονικό διάστημα ισχύς των εργασιών, η κυκλοφορία για Ράγια θα διεξάγεται μέσω του παραλιακού δρόμου.
Κοινότητα πόρου

Κλειστή λόγω εργασιών η γέφυρα Μπέλεϊ στον Πόρο. Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 29-9-2021 και για όσο…

Posted by Galiatsatos Odysseas on Wednesday, September 29, 2021