Με στόχο να προσελκύσει εκτός από τους ξένους και εγχώριους επισκέπτες και τη φετινή χρονιά, προετοιμάζεται ο δήμος Ληξουρίου Κεφαλονιάς, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, «βασική στρατηγική μας είναι η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και του φυσικού κάλλους της περιοχής με τον τουρισμό. Στην κατεύθυνση αυτή, προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια ακόμη ιδιαίτερη τουριστική περίοδο, όπου η κίνηση θα στηριχθεί καθοριστικά στον εσωτερικό τουρισμό».

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Μερική ανάκληση απόφασης για φυσικά πρόσωπα-πληγέντες του ΙΑΝΟΥ-Δείτε τη νέα απόφαση (έγγραφο)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Σάμης: 3η απόφαση με “600άρια”-Από 1.350 μέχρι 4.800 ευρώ σε 18 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Σάμης: Δεύτερη απόφαση με “600άρια”-Από 1.350 μέχρι 3.840 ευρώ σε άλλους 22 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Σάμης: Από 1.200 μέχρι 4.800 ευρώ σε 21 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

«Με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και στην εστίαση και με πλήρη και συνεπή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δουλεύουμε μαζί με τους επαγγελματίες τού τουρισμού, ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους επισκέπτες μας», συμπληρώνει ο κ. Κατσιβέλης. Το Ληξούρι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς, όπου παρέχει πλήθος επιλογών θαλάσσιου αλλά και φυσιολατρικού τουρισμού, ενώ έχει σημαντική παράδοση στην αγροδιατροφή και τον πρωτογενή τομέα με πλήθος ποιοτικών προϊόντων.

«Ενδεικτικά, στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα τυροκομία, εμφιαλωτήρια λαδιού, δεκάδες παραγωγοί μελιού ενώ ο δήμος μας στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο οινοτουριστικής ανάπυξης. Εντός δήμου λειτουργούν τέσσερα γνωστά οινοποιεία και η διαδρομή του κρασιού της Παλικής, με αφετηρία το Ληξούρι και τα Μονοπωλάτα καταλήγει στην περιοχή των Μαντζαβινάτων – Βουνίου που έχει μακραίωνη ιστορία στην αμπελουργική τέχνη και τον οίνο και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών», τονίζει ο δήμαρχος Ληξουρίου και συνεχίζει: «Θέλουμε οι επισκέπτες να γνωρίζουν και να γεύονται τα τοπικά προϊόντα , να γίνονται ένα με την πολιτιστική μας παράδοση και να κατατάξουν το Ληξούρι αγαπημένο προορισμό και για τις επόμενες διακοπές τους».

Παράλληλα, ο κ. Κατσιβέλης εκτιμά ότι η κίνηση θα ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται εντατικά σε όλο τον δήμο. «Στόχος μας, με το άνοιγμα της σεζόν, να έχουμε έναν θωρακισμένο από τον κορονοϊό τόπο, έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον , τόσο εμείς όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού εργαζόμαστε εντατικά για να πετύχουμε το άριστο αποτέλεσμα», τονίζει ο δήμαρχος.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kefalonia-stohos-gia-kalokairi?fbclid=IwAR1xMdrA4LY3lTBvJfGX0kn_xad7D58T2pmeYLhaeMraF8znBLxALgjTmuo

Προηγούμενο άρθροΠόρος: Συνεχίζονται & αύριο τα βαψίματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις (pics)
Επόμενο άρθροΜε αφορμή τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλο: “Επειδή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο…”