Κεφαλονιά-Ιθάκη: Δικηγόρος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη “Μέρα 25” (όνομα)

“- Καλησπέρα Γεράσιμε.
– Καλησπέρα Ξένια μου, τι κάνεις;
– Καλά είμαι, εσύ τι κάνεις;
– Υπομονή και λάθη, το πρώτο χωρίς επιτυχία, στο δεύτερο είμαι εξαιρετικός.
– Χαχαχα…
Τι προτείνεις εσύ να ψηφίσω στις εκλογές; ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή τους δικούς σου;
– Θα ψηφίσουμε ΜεΡΑ25 Ξένια μου.
– Αλήθεια; Μα εγώ νόμιζα ότι…
– Ναι αλήθεια, βλέπεις προσωπικά κάποια εναλλακτική;
– Τι εννοείς; Εξήγησε μου να σου πω.
– Η αλήθεια, Ξένια, είναι ότι τα πράγματα έχουν έρθει σ’ ένα πολύ κομβικό σημείο και όσα πρόκειται να συμβούν θα δοκιμάσουν την αντοχή και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Δεν βλέπεις τι γίνεται πάλι με τις τράπεζες; Δεν υπάρχει περίπτωση η ευρωπαϊκή και η ελληνική ολιγαρχία να μην φορτώσει στις πλάτες μας για άλλη μια φορά την αποτυχία του συστήματός της και να μην ζητήσει να «σωθεί» είτε μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, είτε ψαλιδίζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το εισόδημα μας. Σε κάθε περίπτωση είναι τόσα πολλά, αυτά που σαν λαός, έχουμε να σώσουμε και να αγωνιστούμε, που δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Ειδικά όμως όσοι τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν στα κινήματα και τις διεκδικήσεις.
Κακά τα ψέματα, χωρίς διεκδίκηση, κανείς δεν πρόκειται να σου χαρίσει τίποτα.
Έτσι συμβαίνει και με το ΜεΡΑ25.
– Δηλαδή τι λες να κάνουμε βρε Γεράσιμε;
– Ξένια μου δεν αρκεί απλά να συζητάμε τι θα ψηφίσουμε, πρέπει να πάρουμε θέση, να συμμετέχουμε, να οργανώνουμε την φωνή μας, να κατεβαίνουμε όπου χρειαστεί και να στηρίζουμε με την φυσική και ηθική μας παρουσία σ’ όποιον δίνει ένα τίμιο αγώνα, είτε είναι για το νερό στις Σταγιάτες, είτε είναι για τις ανεμογεννήτριες στην Ήπειρο, στην Τήνο, στην Κεφαλονιά, είτε είναι γενικά για ένα καλύτερο περιβάλλον, είτε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, είτε για την αξία της εργασίας μας, τα μεροκάματά μας και τους μισθούς μας, είτε για να σταματήσει ένας πλειστηριασμός μια λαϊκής κατοικίας κλπ.
– Έχεις ένα δίκιο βρε Γεράσιμε, αλλά εσύ που τόσα χρόνια μόνο διαμαρτύρεσαι τι κατάφερες;
– Πολλά. ‘Ομως κάνω και το επόμενο βήμα Ξένια μου και αποδέχτηκα την πρόταση του “ΜεΡΑ25 -Συμμαχία για την Ρήξη” να είμαι ως συνεργαζόμενος Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
– Αλήθεια λες τώρα;;;;; Μα δεν έχεις βγάλει μια ανακοίνωση, κάτι.
– Δεν χρειάζονται ανακοινώσεις. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά, απ’ ότι τα κάναμε αν θέλουμε να αλλάξει κάτι. Άλλωστε, η ψήφος που θα καταλήξει στα πραγματικά κόμματα της αριστεράς και του αγώνα, είναι πολιτική ψήφος και όσοι ψηφίζουν φροντίζουν να μαθαίνουν μόνοι τους, δεν χρειάζεται να πας να τους βρεις, να παρακολουθήσεις όλες τις εκδηλώσεις του νησιού, τις θείες λειτουργίες και γενικά να τρέχεις όπου υπάρχουν κάμερες.
Αρκεί να είσαι στην καθημερινότητά τους για να σε ξέρουν.
– Μπράβο Γεράσιμε, πολύ χάρηκα γι’ αυτό. Εγώ ξέρεις ψηφίζω πάντα αριστερά, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, μιας και είναι τα ίδια με τους κυβερνώντες και με το Κ.Κ.Ε. εδώ στο νησί νιώθω να με απομακρύνουν. Άσε δε που κάπως κουράστηκα τόσα χρόνια η στήριξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να έχει αξία για πέντε – δέκα συνομιλητές και τίποτα άλλο.
Μου έδωσες μια εναλλακτική.
Έχεις την ψήφο μου.
– Σ’ ευχαριστώ για την πρόθεσή σου Ξένια μου, δεν θέλω όμως να μου αναθέσεις κάτι. Θέλω την επόμενη φορά, να είσαι μαζί μου όπου χρειαστεί να κερδίσουμε πάλι την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας.
– Σε χαιρετώ Γεράσιμε μου.
– Καλή συνέχεια Ξένια μου.”
Για την μεταφορά του διαλόγου,
Γεράσιμος Γαβριελάτος, Υποψήφιος Βουλευτής ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη