Στην Ιθάκη μας οι εργασίες βελτίωσης των μουσειακών υποδομών συνεχίζονται εντατικά, στο πλαισιο του εξελισσόμενου έργου ΕΣΠΑ. Στο δεύτερο υποεργο του ίδιου έργου και όσον αφορά στη συντήρηση των μεταβυζαντινών ναϋδρίων ολοκληρώθηκαν ήδη τα δύο, ενώ επίκειται να ξεκινήσει και το τρίτο.
Η Προγραμματική Σύμβαση εχει ενεργοποιηθεί για τα καλά και με το Δήμο Ιθακης προχωρούμε βήμα βήμα στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου στον Άγιο Αθανάσιο.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης η έκθεση έχει πλέον ολοκληρωθεί. Σε λίγο ξεκινά η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Η Εφορεία ετοιμάζεται να υποβάλει τεχνικό δελτίο για νέο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ έχει υποβάλει και πρόταση με τίτλο «ψηφιακοί αντικατοπτρισμοί».
Αναμένεται η έγκριση του Τεχνικού Δελτίου Φυσικών Καταστροφών απο το ΥΠΑΝ και η σχετική χρηματοδότηση.
Για το μουσείο Αργοστολίου, η μουσειολογική προμελέτη βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ ετοιμάζεται και η μουσειογραφική. Συντηρητές ήδη εχουν προσληφθεί και εργάζονται.
Στο Ληξούρι εξελίσσεται το υποέργο αρχαιολογικής αυτεπιστασίας.
Δυο, λοιπόν, έργα ΕΣΠΑ εν εξελίξει και ένα υποέργο σε έργο τρίτων, τρία ενταγμένα νέα έργα, δύο ακόμη εν αναμονή (ένταξης), έντεκα υποέργα στο πλαισιο του ΠΔΕ-ΤΔΦΚ, σύνταξη μουσειολογικής και μουσειογραφικής προμελέτης και έπεται συνέχεια…
Δημοσίευση με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Προηγούμενο άρθροΤο σύμπτωμα του κορωνοϊού που κανείς δεν ήξερε μέχρι τώρα
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Κίρκη – Έντονα φαινόμενα το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης 28/10 – 29/10