Κεφαλονιά: Οι 5 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Αργοστόλι, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στελεχών και κόσμου έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου από τον επικεφαλής της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας” Αλέξανδρου Αλεξάκη η ανακοίνωση και η παρουσίαση έξι υποψηφίων της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στην ομιλία του ο Αλέξανδρος Αλεξάκης είπε τα εξής:

“Φίλες και φίλοι,

Με μεγάλη συγκίνηση και δύναμη σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Χαιρετίζω την αποψινή παρουσία των στελεχών της τοπικής κοινωνίας που μας τιμούν με την παρουσία τους, που είναι μαζί μας σε αυτήν την κοινή πορεία προς το αύριο.

Φίλες και φίλοι Χθες η γραφική Ιθάκη, το νησί του μύθου, της ποίησης και της ιστορίας αποτέλεσε την αφετηρία της ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειακών Συμβούλων της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας», στο ταξίδι συνοχής, ενότητας και αγώνα στα νησιά του Ιονίου.

Στο νησί αυτό, ακολουθώντας την παρότρυνση του ποιητή, ευχήθηκα να είναι μακρύς αυτός ο δρόμος, ο δρόμος προς τον τελικό προορισμό, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Ζω ένα ταξίδι που δε βιάζομαι καθόλου να τελειώσει. Σε ένα ωραίο ταξίδι που, πιστεύω, ότι ποτέ δε θα νιώσω γελασμένος. Που σοφός, έμπειρος και πλημμυρισμένος από όσα με τους συντρόφους μου γεύομαι θα ζω κάθε λεπτό, ξέροντας σήμερα οι Ιθάκες τι σημαίνουν!

Συναγωνιστές, συμπατριώτες μου Κεφαλονίτες,

Δεν βρίσκω λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου για την αποψινή μεγαλειώδη παρουσία σας στην παρουσίαση των υποψηφίων της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας”. Απόψε ενώσατε τη θέλησή σας με τον Κερκυραϊκό λαό και το λαό της Ιθάκης για να συμπληρώσετε το μήνυμα της νίκης στη νέα μεγάλη προσπάθεια των νησιών του Ιονίου!

Απόψε επεκτείνετε το ταξίδι της νέας ελπίδας στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στη Σάμη, σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό αυτού του δημιουργικού νησιού, του νησιού της ιστορίας, του πνεύματος, του ανθρωπισμού. Η Κεφαλονιά απόψε σηματοδότησε μια νικηφόρα πορεία, που πηγάζει από το μεγάλο ασύγκριτο ανθρώπινο κεφάλαιό μας, από το ανθρώπινο δυναμικό που συγκροτεί τη μεγάλη δύναμη των Επτανήσων. Τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας, που χτίζουν κοντά μας τη νέα ελπίδα στα Επτάνησα. Τους Κεφαλλονίτες συναγωνιστές που με την καθημερινή επικοινωνία μας, με τη δουλειά μας οικοδομούμε την πρότασή μας, που ήδη αποκτά ευρύτερη αποδοχή και υποστήριξη. Σε μια εποχή που τα πολλά λόγια προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια των επιχειρημάτων, την αδυναμία υποστήριξης μιας πολιτικής αντιμετώπισης των ζωτικών προβλημάτων της κοινωνίας μας εμείς με καθάριο λόγο, με καθαρή ματιά και σταθερή πολιτική άποψη και θέση παλεύουμε για να πάμε τον τόπο μας πιο μπροστά, να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, να δώσουμε το ρόλο που ταιριάζει στη γυναίκα, στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στο φτωχό κόσμο του μόχθου.

Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και καταφέρνουμε να γίνουμε η φωνή των επτανησίων στο δρόμο της διεκδίκησης, στην πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, προς τη λύση των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την ποιότητα της ζωής μας, προς την άρση των εμποδίων που υποβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, προς τη διέξοδο που έχει ανάγκη η νέα γενιά, η νεολαία του τόπου μας, που ζει το γκρίζο των πολιτικών της κρίσης. Είμαστε εδώ πρωτοπόροι να συνθέσουμε, να διαμορφώσουμε, να αναλύσουμε, μα προπαντός να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνεργαστούμε, γιατί μας ενώνει η κοινή μοίρα, μας ενώνει η ίδια αγωνία για το μέλλον αυτού του χαρισματικού τόπου.

Φίλες και φίλοι,

Απόψε στο γραφικό Αργοστόλι εκφράζω τη δέσμευσή μου ότι θα παραμείνω πιστός στο καθήκον μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο μας. Να δώσω το μεγάλο αγώνα για τη νέα γενιά, για τους συνομήλικούς μου, που ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, της απαξίωσης της εκπαίδευσής τους, της εκμετάλλευσης στη δουλειά, της φτώχειας, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης. Να δώσω νόημα και μορφή στο εφηβικό και νεανικό μου στόχο να εργαστώ για τους συνανθρώπους μου και να μπορέσω με κάθε τρόπο να κάνω καλύτερη τη ζωή τους. Ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Των νέων της ηλικίας μου. Για αυτά τα παιδιά, για τους νέους μας αξίζει και επιβάλλεται να παλέψουμε όλοι μαζί και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για να μείνουν και να προοδεύσουν, να μεγαλουργήσουν στον τόπο μας, στα νησιά μας Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω με πάθος, βασισμένος στις ισχυρές δυνάμεις μου, που είστε εσείς, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας, την πρόοδο του τόπου μας, την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων του.

Φίλες και φίλοι,

Στην επόμενη παρουσίαση όλων των υποψήφιων μας στην Κεφαλονιά θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα, τις προτεραιότητες και τις θέσεις της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» για όλα αυτά που συνθέτουν την αναγκαιότητα διεκδίκησης και άσκησης πολιτικών στην αυτοδιοίκηση. Τα θέματα που αφορούν:

 • Στην ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας σε κάθε τομέα.
 • Στον προσανατολισμό και στην ενίσχυση του πυλώνα της οικονομίας μας, που αποτελεί ο τουρισμός. Την πρόταση για ένα νέο μοντέλο οργάνωσής του.
 • Στην ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα, της αγροτικής παραγωγής.
 • Στη δημιουργία υποδομών στην υγεία και στην εκπαίδευση, στη συγκρότηση δομών κοινωνικών πολιτικών προστασίας για μια κοινωνία αλληλεγγύης του ανήμπορου κόσμου. Στη στήριξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ιόνιου Πανεπιστήμιου μας.
 • Στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.
 • Στην επένδυση στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία.
 • Στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού και πνευματικού αγαθού μας και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς των νησιών μας.
 • Στα συγκοινωνιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στα νησιά μας.
 • Στην ποιότητα ζωής μας και διαχείρισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Σύντομα θα τοποθετηθούμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία σε μια σειρά θεμάτων που δουλεύουμε και έχουμε ένα νέο όραμα, μια νέα, διαφορετική πρόταση. Εμείς θα μιλήσουμε με συγκεκριμένους τρόπους για την άσκηση αυτών των πολιτικών. θα αναδείξουμε τα εργαλεία χρηματοδότησης και εφαρμογής τους. Αυτήν την ώρα δουλεύουμε με διάθεση, κέφι και αποφασιστικότητα. Δουλεύετε όλοι εσείς να δημιουργήσετε για τους Επτανήσιους συμπατριώτες μας.

Σε μια προσπάθεια ανθρώπων στην αυτοδιοίκηση που μας ενώνουν πολλά”.

Φίλες και φίλοι,

Έχω την τιμή απόψε να ανακοινώσω και σας παρουσιάσω τους υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Είναι άνθρωποι, από τους πρωταγωνιστές της τοπικής κοινωνίας, άνθρωποι με κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση, άνθρωποι που εμπιστεύεστε, που θα βαδίσουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον δρόμο.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάζω τους υποψηφίους μας:

Ιθάκη

 • Βασιλόπουλος Γιώργος

Συνταξιούχος δάσκαλος. Πρώην Δήμαρχος Ιθάκης. Άνθρωπος με αξιόλογη προσφορά στην κοινωνία των Επτανήσων, άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Κεφαλλονιά

 • Βλάχος Παναγής, από το Ληξούρι. Οδηγός λεωφορείου στο Δήμο Κεφαλονιάς. Πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Κεφαλονιάς Ιθάκης. Υποψήφιος βουλευτής με την “Κοινωνική Συμφωνία”. Μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.

• Διβάρης Βαγγέλης

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Με μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια του Kent του Ηνωμένου Βασιλείου και Λουβαίνης στο Βέλγιο. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης και μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στα Ευρωπαϊκά όργανα και εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας. Υπήρξε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σημαντικές επιτροπές, Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προϊστάμενος του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου Φίλαιος και υπήρξε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Προστασία της Φύσης που εδρεύει στο Tilburg της Ολλανδίας.

 • Κατσούρης Διονύσης, από τα Διλινάτα.

Πρόεδρος της Ένωσης ηλεκτρολόγων Κεφαλονιάς. Πρόεδρος του Εξωραϊστικού επιμορφωτικού Συλλόγου Διλινάτων.

 • Μινέτος Χαράλαμπος. Από τη Λειβαδώ.

Ιδιωτικός υπάλληλος. Οδηγός – μεταφορέας. Πτυχιούχος μηχανικός αυτοκινήτων. Πρώην αντιπρόεδρος κοινότητας Βλαχάτων. Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου “Αίνος”. Αντιπρόεδρος Συλλόγου τριτέκνων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 • Σπανός Δημήτρης. Από τα Φαρακλάτα.

Απόφοιτος τμήματος λογιστικής ΤΕΙ Καβάλας. Λογιστής. Πρώην γραμματέας στο σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων. Πρώην νομαρχιακός Σύμβουλος και γραμματέας του νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Πρώην πρόεδρος αναπτυξιακής εταιρίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και αντιπρόεδρος κέντρου επιχειρηματικής και τεχνολογικής Ανάπτυξης Ιονίων νήσων. Μέλος επιτροπής διαχείρισης προγραμμάτων ΕΔΠ (Leader).

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας, για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, για τη στήριξη και τη συμβολή σας σε αυτήν τη γνήσια προσπάθειά μας, στην «Επτανησιακή Πρωτοβουλία».

Από το Γραφείο Τύπου