Κεφαλονιά: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ & Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (εικόνες)

Στις 16/10/2020, η Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Παιδείας, Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως με θέμα τη στέγαση σχολείων της Κεφαλονιάς σε προκάτ μετά τους σεισμούς του 2014. Το ΓΕΛ Ληξουρίου, το Γυμνάσιο Ληξουρίου, το ΕΠΑΛ Ληξουρίου, το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το ΓΕΛ Πάστρας, το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λυκειακές Τάξεις και πέντε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν σε προκάτ κατασκευές.
Στις 23/3/2021, ο Υπουργός Υποδομών στην Απάντησή του αναφέρεται μόνο στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Νηπιαγωγείου Λακήθρας αλλά και στα έργα αποκατάστασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, Γυμνασίου & Λυκείου Ληξουρίου, με εκτιμώμενο χρόνο περαίωσής τους από την ανάδοχο εταιρεία εντός του 2020 (!!!) ενώ το έγγραφο συντάσσεται το Μάρτιο του 2021 και οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί… Το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο εν μέσω πανδημίας, όταν τάξεις των 25 μαθητών προσπαθούν να λειτουργήσουν και να τηρηθούν μέτρα προστασίας σε πολύ μικρούς χώρους των προκάτ κτιρίων, με μη επαρκή αερισμό και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Είναι γεγονός, ότι το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας δεν είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις ούτε οι προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά η τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες, η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά κολλέγια με ταυτόχρονη μείωση των εισακτέων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και η δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας για τις πανεπιστημιακές σχολές… Σημειωτέον όμως ότι και επί διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σημαντική υπήρξε η χρονική καθυστέρηση στη δημοπράτηση έργων αποκατάστασης σχολείων της Κεφαλονιάς.
Είναι σημαντικό, οι μαθητές των νησιών μας να στεγαστούν σε σχολεία που θα τους παρέχεται κτιριακή ασφάλεια, θέρμανση και κλιματισμός και θα υπάρχουν οι προδιαγραφές για τη παροχή σύγχρονων μορφών διδασκαλίας. Είναι εξίσου σημαντικό, σε συνθήκες υγειονομικής πανδημίας να υπάρχουν αίθουσες που θα διασφαλίζουν τη τήρηση μέτρων προστασίας αλλά και την ακώλυτη παρακολούθηση της δια ζώσης εκπαίδευσης, απαραίτητης για την ουσιαστική μετάδοση γνώσης αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών εντός της σχολικής κοινότητας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, θα υπεραμύνεται της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, γιατί κανένας λαός δεν έχει μέλλον δίχως ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση των παιδιών του.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ & Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣτις 16/10/2020, η Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης…

Δημοσιεύτηκε από Ν.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης Κινήματος Αλλαγής στις Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021