Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) ψήφισε υπέρ της μεταφοράς του Σχολείου για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα Περατάτα στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με εξαίρεση την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία στήριξε την δική της πρόταση.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε έκτακτη και μείζονος σημασίας καθώς οι εγκαταστάσεις του σχολείου στα Περατάτα δεν είναι πλέον ασφαλείς και φιλόξενες για τα παιδιά. Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Ουρανία Φραγκισκάτου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε λεπτομερώς την κατάσταση στην οποία τα παιδιά αναγκάζονταν να υπομένουν και τις δύσκολες συνθήκες. Ακόμη τόνισε ότι η ανάγκη για την μεταστέγαση του κτιρίου έχει προηγηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα από αυτή τη μεταστέγαση είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μεγαλύτερη κτιριακή δομή για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους, η εξάλειψη της ανάγκης μεταφοράς των παιδιών για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και άλλα.

Το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής απόφασης είναι η συντήρηση του κτιρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το οποίο λόγω της χρόνιας μη χρησιμοποίησης του και του σεισμού του 2014 προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο.

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι ανέφεραν ότι θα πρέπει μελλοντικά να κατασκευαστεί ένα κτίριο αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο βουλευτής του νόμου Παναγής Καππάτος προκειμένου να συζητηθεί και το θέμα της υγείας στην Κεφαλονιά

Ξανά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, δίπλα στον Αλέξανδρο Παρίση, ο Διονύσης Λυκούδης

Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Ουρανία Φραγκισκάτου

«Ναι και μπράβο και προχωρήστε» για το θέμα του ειδικού σχολείου και από τον Νίκο Ανουσάκη

Πηγή: ekefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροH EΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Επόμενο άρθρο“Σείστηκε” ολόκληρο το Αργοστόλι στην μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων προς τιμή των 200 χρόνων από την επανάσταση [εικόνες+βίντεο]