Κεφαλονιά: Το ΠΑΣΟΚ τίμησε την επέτειο της 21ης Μαίου (εικόνες)

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Εορτάζουμε σήμερα την Ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Πατρίδα. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε νωπή την ιστορική μας μνήμη και να αποδώσουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής στους πρωτεργάτες της Ένωσης. Τα Επτάνησα αποτέλεσαν ιστορικά φορέα μετάδοσης των ευρωπαϊκών ιδεών μεταλαμπαδεύοντας αυτές και προκαλώντας προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Τα Επτάνησα προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα στο ελληνικό κράτος. Κι οφείλουμε όσο ποτέ να διεκδικήσουμε από το κεντρικό κράτος όσα μας αναλογούν με γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας των νησιών μας.

Ας παραμείνουμε συνεπείς στο ιστορικό κάλεσμα και με πείσμα, συνέπεια και σεβασμό ας προσεγγίσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν εκείνοι οι αγωνιστές της Ένωσης εκπροσωπώντας επάξια ετούτη τη μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε ανάστημα Περιφέρεια της Χώρας.

[Οι φωτογραφίες από τη κατάθεση στεφάνων στο Αργοστόλι από το Γραμματέα της Ν.Ε. Λευτέρη Κρητικό, στο Ληξούρι από τον Αντιδήμαρχο – Γραμματέα της Τ.Ο. Έκτορα Αντωνάτο, στα Γριζάτα Σάμης από το Μέλος της Ν.Ε. Ελίζα Παπαθεοδωράτου και στην Ιθάκη από τον Αν. Γραμματέα της Τ.Ο. Μιχάλη Λιβάνη.]