Έρχονται τα εργαστήρια δεξιοτήτων στη νέα σχολική χρονιά – Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Ηυπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε στο Οpen TV για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία την εποχή του κορονοϊού. Μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η νέα σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, με οποιαδήποτε απόφαση να στηρίζεται στις εκτιμήσεις των ειδικών.

Η υπουργός αναφέρθηκε στη διαφορετική προσέγγιση που έχει το νέο νομοσχέδιο «από κάτω προς τα πάνω» και για αυτό σημείωσε ότι η πολιτεία εστιάζει στα εφόδια που πρέπει να έχουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, όπως την εισαγωγή των Αγγλικών στην προσχολική ηλικία. «Κάθε σημαντική αλλαγή στην εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικά με εκπαιδευτικούς Αγγλικής φιλολογίας οι οποίοι θα βρίσκονται ταυτόχρονα με τον νηπιαγωγό στην αίθουσα και θα κάνουν δραστηριότητες στην ξένη γλώσσα», ανέφερε.

«Βασική αποστολή του σχολείου είναι να τους μεταδώσει γνώσεις αλλά και δεξιότητες. Ναι σε μορφωμένους πολίτες αλλά και πολίτες που μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σε ένα κοινωνικό σύνολο» είπε σχολιάζοντας την εισαγωγή εργαστηρίων δεξιοτήτων στο σχολείο. Πιλοτικά θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο μαθήματα ρομποτικής, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εθελοντισμού, κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και άλλων θεματικών.  Επίσης, το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων αλλά και την αξιολόγηση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετεγγραφών και την εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΕξετάζονται φοροελαφρύνσεις λόγω κορονοϊού σε δηλώσεις εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΤι θα γίνει με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Αργοστόλι-Διβαράτα-Λειβάδι; (pics)