ΚΙΝΑΛ -Κατάτμηση δήμων: «Πρόχειρα και σε απαράδεκτα πολιτικά χρόνο»

Για «εμβαλωματικές λύσεις με βάση το μικροκομματικό τους όφελος» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την τροπολογία της κυβέρνησης για το «σπάσιμο των δήμων». Καταγγέλλει επίσης το υπουργείο Εσωτερικών για προχειρότητα και ειδικότερα η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυο μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς καταθέτει και ψηφίζει μέσα σε ένα απόγευμα τροπολογία για τη διάσπαση πέντε μεμονωμένων δήμων, με σκοπό την ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας της!

Αποδεικνύεται και πάλι πόσο χαμηλά στις προτεραιότητές της είναι τόσο η προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών όσο και οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αυτοδιοίκηση.

Ορισμένες διασπάσεις Δήμων είναι δικαιολογημένες, αλλά γίνονται πρόχειρα και σε απαράδεκτο πολιτικά χρόνο!

Επί τέσσερα χρόνια αντί να αποτυπώσουν τις πραγματικές αυτοδιοικητικές ανάγκες και να δώσουν λύσεις στα ζέοντα προβλήματα, αντί να προβούν σε γενναία αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων μετά από διάλογο με την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, προκρίνουν εμβαλωματικές λύσεις με βάση το μικροκομματικό τους όφελος.

Οι πολίτες και η αυτοδιοίκηση τους έχουν απομονώσει!

Αυτό θα φανεί ξεκάθαρα τόσο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις εθνικές, όποτε και αν γίνουν.»