ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή τα περιορισμένα δρομολόγια σε Κεφαλονιά-Ιθάκη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ως μία πολιτική οργάνωση με άμεσα αντανακλαστικά, δίπλα στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, προώθησε στο Κίνημα Αλλαγής το ζήτημα της κακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των λιμανιών Πόρου – Κυλλήνης και Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης. Το πρωί εκδόθηκε σχετική Ανακοίνωση από το Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.
Πριν λίγη ώρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε την με αριθμό 6840/25-5-2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη με το κάτωθι περιεχόμενο:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
Βουλευτής Ηλείας
Κίνημα Αλλαγής
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 25-5-2021
Προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
Θέμα: ‘’Τα περιορισμένα δρομολόγια της γραμμής Πόρος (Κεφαλονιάς)-Κυλλήνη μειώνουν την τουριστική κίνηση στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη’’.
Κύριε Υπουργέ,
Ανακοινώθηκαν από την Ναυτιλιακή Εταιρεία Levante Ferries τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Πόρος (Κεφαλονιάς) – Κυλλήνη για το χρονικό διάστημα 28/5/2021 έως 15/7/2021. Συγκεκριμένα από τον Πόρο προς την Κυλλήνη αναχωρεί πλοίο στις 5:00 το πρωί και στις 7:30 το απόγευμα, ενώ από την Κυλλήνη προς τον Πόρο στις 7:15 το πρωί και στις 9:30 το βράδυ.
Παράλληλα, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα δρομολόγια στην επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, η οποία έχει ήδη διακοπεί από τις 15/1/2021 λόγω της ετήσιας ακινησίας του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή.
Τα ανακοινωθέντα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αλλά ούτε ανταποκρίνονται στην επισκεψιμότητα των νησιών αυτών, ιδιαιτέρως κατά την κρίσιμη φετινή τουριστική περίοδο και σε σχέση με άλλους νησιωτικούς προορισμούς που διαθέτουν συνεχόμενα καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ήδη οι κάτοικοι αγωνιούν καθώς ο τουρισμός αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων τους και τα ελλιπή ακτοπλοϊκά δρομολόγια λειτουργούν αποτρεπτικά στην επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών από τους ταξιδιώτες.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου η εταιρεία που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Πόρος (Κεφαλονιάς) – Κυλλήνη να αυξήσει τα δρομολόγια για να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση αλλά και η προσβασιμότητα των νήσων Κεφαλονιά και Ιθάκη;
2. Προτίθεστε να θέσετε σε λειτουργία την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη προκειμένου να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους;
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Κατρίνης
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, στέκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας και απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ανάπτυξης του τόπου μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗΗ Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς &…

Δημοσιεύτηκε από Ν.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης Κινήματος Αλλαγής στις Τρίτη, 25 Μαΐου 2021