Κινητοποίηση Αδέσμευτων Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς Μπλόκο 16 -Όλα όσα έγιναν σε 50 καρέ

Δεύτερη ημέρα αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Στην Κεφαλονιά αγρότες και κτηνοτρόφοι των Αδέσμευτων Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς Μπλόκο 16 οργάνωσαν με επιτυχία μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας γύρω στις μία το μεσημέρι.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ενέργεια για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και δη των επαγγελμάτων του κλάδου τους, που στη χώρα μας και όχι μόνο αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι ίδιοι μιλώντας στο ekefalonia δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους συμπαραστεκόμενοι, παράλληλα, στους συναδέλφους τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επιπλέον, τόνισαν πως οι ίδιοι οργανώθηκαν από μόνοι τους και δεν φέρουν καμία κομματική σημαία, νοιάζονται και αγωνιούν μόνο για το καλό της δουλειάς, της περιουσίας και των οικογενειών τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο αγώνα τους, καθότι πιέζονται εξαιρετικά από την περικοπή των επιδοτήσεων, το ακριβό πετρέλαιο κλπ.. Επίσης, ξεκαθάρισε πως θα είναι δίπλα τους και θα τους βοηθήσει τόσο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως αντιπεριφερειάρχης, με έργα αγροτικής οδοποιίας, λιμνοδεξαμενών, αλλά και με την προώθηση και στήριξη των αιτημάτων τους στο αρμόδιο υπουργείο.