Η πρόσφατη ενοικίαση  των  Δημοτικών  καταστημάτων  στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου,  έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Αποδέκτης αυτών των αντιδράσεων  έχει γίνει και ο συνδυασμός μας.

Η ενοικίαση αυτών των καταστημάτων  αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς ενεργειών της Δημοτικής Αρχής του κ Παρίση, βλαπτικών προς τα συμφέροντα του Δήμου και τουλάχιστον προσβλητικών προς τους ελευθέρους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Τις πράξεις αυτές, μόνοι εμείς, τις έχουμε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καμία αντίδραση από την πλειοψηφία.

Και ξαφνικά η  Δημοτική Αρχή, μετά από τρία χρόνια πλήρους αδιαφορίας, κατόρθωσε λίγες μέρες πριν το Πάσχα να δημοπρατήσει και να αναδείξει πλειοδότες για αυτά τα  καταστήματα.

Το κλίμα οργής  που επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών στο Ληξούρι, αλλά και η ελαχίστη προσέλευση στην δημοπρασία για τα καταστήματα, αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε η επιβεβλημένη δημοσιότητα της δημοπρασίας.

Για το γεγονός αυτό ο Αντιδήμαρχος κ Γεώργιος Κατσιβέλης   αλλά και οι Παλικισιάνοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οφείλουν εξηγήσεις στους επαγγελματίες της περιοχής μας.

 Φαρισαϊκές ανακοινώσεις οι οποίες απλώς περιγράφουν το πρόβλημα, κατά την άποψη μας, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επαγγελματιών της  Παλικής .

Πεποίθηση μας είναι , χωρίς περιστροφές, πως η δημοπρασία,  τουλάχιστον για το  βορειότερο από τα δύο καταστήματα, θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί  αυτεπαγγέλτως από την επιτροπή διαγωνισμού αφού προσήλθε ένας μόνο ενδιαφερόμενος και δεν υπήρξε ανταγωνισμός όπως επιβάλει η χρηστή διοίκηση αλλά και επιτάσσει ο νόμος. Απέναντι στους επαγγελματίες της πόλης μας οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι δηλώνουμε έτοιμοι, εφ όσον το θελήσουν και οι ίδιοι, να παλέψουμε για την ακύρωση της.

 

Ληξούρι 11 Μαΐου 2019

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανουσάκης και Άγγελος Κωνσταντάκης χτυπούν στα ίσια τον Διονύση Λυκούδη και τον… πετούν εκτός εκλόγιμης θέσης
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Ο Κατσιβέλης εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του (pics)