ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Βαλλιάνου

Τ.Κ.: 28100 Αργοστόλι

Τηλ.: 2671360160

Fax: 2671022572

Email: dimarxos_arg@kefallonia.gov.g

Αργοστόλι, 18-12-2019

Αριθμ. Πρωτ.: 7397

 

Προς

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Μεσογείων 119

115 26 Αθήνα

 

 

Κοινοποίηση

  1. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ

 

2. Βουλευτή Ν Κεφαλληνίας & Ιθάκης

κ. Παναγή Καππάτο

 

3. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης

κ. Σταύρο Τραυλό

 

   

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε κοινή σύσκεψη των Δημάρχων Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, Ληξουρίου Γεωργίου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Μονιά Νέτη και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Δεκεμβρίου και ημέρα Τετάρτη στο Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου συζητήθηκε το θέμα της παράτασης δηλώσεων Κτηματολογίου στα νησιά μας.

Κοινή διαπίστωση και των τεσσάρων Δημάρχων είναι ότι μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση των δηλώσεων περιουσίας τους μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 2019 για λόγους αντικειμενικούς που υπερβαίνουν τη βούλησή τους (αδυναμία ολοκλήρωσης τοπογραφικών, έκδοσης βεβαιώσεων από υπηρεσίες, κλπ).

Για το λόγο αυτό αιτούμεθα την χορήγηση 6μηνης τουλάχιστον παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας δηλώσεων Κτηματολογίου για τους υπόχρεους ιδιοκτήτες των νησιών Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Πλέον αυτής της παράτασης θεωρούμε ότι και οι δηλώσεις των ακινήτων των δήμων μας θα πρέπει να επιβαρυνθούν (αφορά την καταβολή των απαιτούμενων παραβόλων) και να τύχουν ίδιας μεταχείρισης  με αυτές των ιδιωτών. Όπως γνωρίζετε οι δήμοι μας είναι νεοσύστατοι και η καταγραφή – διαχωρισμός της περιουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε το αίτημά μας λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν σε όλες τις περιοχές των νησιών μας αντιμετωπίσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) γεγονός που επέβαλε να προσανατολίσουν τις προτεραιότητές τους τόσο οι πολίτες όσο και οι δημοτικές αρχές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Με τη βεβαιότητα ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας,  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή επιπλέον διευκρινήσεων.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των Δημάρχων

Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

 

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Οι μελλοντικοί …”θαλασσόλυκοι”!-Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ [εικόνες]
Επόμενο άρθροΠαράταση μέχρι τον Ιούνιο για το Κτηματολόγιο στην Κεφαλονιά