Κοντά στους Επτανήσιους της Αττικής ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πολύ επιτυχημένο αφιέρωμα για τους ριζοσπάστες

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα για τους Ριζοσπάστες της Επτανήσου, που διοργάνωσε η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, υπό τον τίτλο «Το Ριζοσπαστικό Κίνημα στα Επτάνησα», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής με συντελεστές την δρ. Αγάπη Μαρκάτη, που συνέγραψε και παρουσίασε το αφιέρωμα, τον Κερκυραίο σκηνοθέτη Λευτέρη Πλασκοβίτη που επιμελήθηκε με εξαιρετική φροντίδα όλη την παράσταση, και πρωταγωνιστές από όλα τα Επτάνησα.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι Χορωδίες των Επτανησίων της Αττικής και συγκεκριμένα: Κέρκυρας «ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ» με τους σολίστες της, η Χορωδία Εύγερος Κεφαλονιάς και «Αγία Μαύρα» Λευκάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται στα έδρανα που έδωσαν τους αγώνες τους για δημοκρατία και κοινωνική ισότητα οι ριζοσπάστες βουλευτές και υπογράμμισε: «Δεν ξεχνούμε και το έχουμε αποδείξει, με συνέπεια και συνέχεια κάθε χρόνο, εκείνους, ανθρώπους της πνευματικής ζωής και της επιστήμης αλλά και ανθρώπους του μόχθου, που συνασπίστηκαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ιστορίας. Έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για ισότητα, δημοκρατία, ανεξαρτησία. Και με αφετηρία την Κεφαλονιά, το μήνυμα κατέκτησε όλη τη χώρα. Αυτά τα οράματα έχουμε βαρύ χρέος να διαφυλάξουμε, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που φωνές μίσους και ρατσισμού επιχειρούν να κατακτήσουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή όχι μόνο του τόπου μας αλλά κι όλης της Ευρώπης. Κληρονομιά από τους προγόνους μας, όλοι εμείς οι Επτανήσιοι, να μην αφήσουμε φασιστικά φαινόμενα να διεισδύσουν στην ζωή μας».

Ο Περιφερειάρχης έστειλε μήνυμα ιστορικής μνήμης και συνέπειας και ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους συντελεστές της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης και όλους τους συμπατριώτες μας Επτανησίους, οι οποίοι μπορεί να έχουν φύγει από τον τόπο καταγωγής τους, αλλά δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες και την ιστορία μας.