Έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τους πολίτες που συνεχίζουν να αγνοούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν την ολική καραντίνα.

«Όλα είναι ανοιχτά». Με τη φράση αυτή κυβερνητικά στελέχη ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν το ενδεχόμενο από την ερχόμενη Δευτέρα (23.03.2020) να επιβληθεί ένα καθολική καραντίνα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας. Παρά το γεγονός ότι η έξοδος του Σαββατοκύριακου δεν ήταν τελικώς αυτή που φάνηκε στην αρχή, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει μια πραγματικότητα: ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί συμπολίτες μας που δεν δείχνουν καν τη διάθεση να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, επιδεικνύοντας πράγματι ανευθυνότητα.
Τη δε σοβαρότητα της κατάστασης και την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων δείχνει η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια τουλάχιστον έως το Πάσχα. Η αναστολή της λειτουργίας τους θα παραιτηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη στείλει το μήνυμα από την Πέμπτη με την αναφορά -σε δραματικούς τόνους- στους νεκρούς της Ιταλίας και τα φέρετρα που δεν… φτάνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τη σκυτάλη πήρε, χθες, ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά την επιλογή όσων μετακινήθηκαν από την Αθήνα στην επαρχία. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί από τον ιό ακόμη κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα και στο μεταξύ να τον διασπείρουμε σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό. Να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα νέα μέτρα που ενεργοποιούνται

Ήδη ενεργοποιήθηκε νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων με πλοία από και προς τα νησιά για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι (σ.σ. αυτό θα αποδεικνύεται μέσω της φορολογικής δήλωσης). Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ενώ κλειστές θα είναι όλες οι λαϊκές αγορές και από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν με αυστηρούς περιορισμούς. Αυστηρότεροι γίνονται από τη Δευτέρα και οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ, ενώ αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στις φυλακές, οι άδειες των κρατουμένων και οι μεταγωγές.
Σημειώνεται ότι αυστηρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα κλείνουν το Πεδίον του Άρεως, το Αττικό Άλσος και άλλα πάρκα, ενώ θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό και στο Κτήμα Τατοΐου. Στο τραπέζι παραμένει, εξάλλου, το μέτρο της απαγόρευσης πτήσεων, ενώ υπενθυμίζεται ότι ισχύει αυστηρά η καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο“Την ώρα που θα χρειαστούμε οι αποκλεισμένοι κεφαλονίτες και οι Θιακοί την υποστήριξη της ΜΕΘ, θα λειτουργήσει για εμάς το << το δημόσιο συμφέρον και η αλληλεγγύη >> ?”
Επόμενο άρθροΠέθανε ο θρύλος της country Κένι Ρότζερς