Πολύς κόσμος απορεί γιατί έγινε ο αποκλεισμός των μετακινήσεων προς τη νησιωτική Ελλάδα

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών έχουν το δικαίωμα πλέον να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα αλλά υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που εν μέσω εφαρμογής αυστηρών μέτρων στις μετακινήσεις δεν έχουν αντιληφθεί τον πραγματικό λόγο των απαγορεύσεων.

Τρεις είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που η κυβέρνηση πήρε την συγκεκριμένη απόφαση ύστερα και από συναγερμό που σήμαναν οι εμπλεκόμενες περιφέρειες.

Οι τρεις λόγοι των απαγορεύσεων

Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού στη νησιωτική Ελλάδα που επί του παρόντος τα κρούσματα είναι μηδενικά.

Ο δεύτερος έχει να κάνει από την έλλειψη υποδομών στα Κέντρα Υγείας με συνέπεια να μη μπορούν να περιθάλψουν ασθενείς με κορονοϊό.

Ο τρίτος έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και τις αεροδιακομιδές οι οποίες εάν προκύψουν δεν θα είναι εύκολες ειδικά εάν υπάρξουν ακατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Οπως γίνεται αντιληπτό εάν τα νησιά γεμίσουν και μεταδοθεί ο ιός δεν θα υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών.

Και αν παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν πεισθεί δεν έχουν παρά να ρίξουν μία ματιά στη δυναμικότητα των κέντρων υγείας των νησιών που δε μπορούν παρά μόνο να εξυπηρετήσουν ελαφριά περιστατικά.

Οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας

Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι που είναι απαραίτητοι για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό καθώς διασωληνώνουν τα βαριά περιστατικά. Επίσης τα κέντρα υγείας δεν έχουν ικανό αριθμό ΜΕΘ για να υποστηρίξουν πολλά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στο νοσοκομείο Λήμνου που διαθέτει έναν γιατρό στη κάθε ειδικότητα χειρουργού, έναν παθολόγο και έναν αναισθησιολόγο.

Το Κέντρο Υγείας Τήνου διαθέτει έναν παθολόγο, έναν παιδίατρο, έναν καρδιολόγο και έναν μικροβιολόγο.

Στη Μήλο το Κέντρο υγείας έχει μόνο έναν γενικό γιατρό. Το Κέντρο Υγείας στην Αμοργό έχει έναν γενικό γιατρό και έναν παιδίατρο.

Το Κέντρο Υγείας Πάρου έχει ένα παθολόγο και έναν γενικό γιατρό και δεν υπάρχουν υλικά αντιμετώπισης του κορονοϊού. Στο νοσοκομείο Σαντορίνης είναι δημοσιοποιημένες από καιρό οι ελλείψεις σε παθολόγους και αναισθησιολόγους

Πηγή: ethnos.gr