Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στην Αττική για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες έκλεισαν στις 12, ώστε να μην συνωστίζονται στις πλατείες οι νέοι όταν κλείνουν τα καταστήματα εστίασης.

Η εικόνα με τα περίπτερα να κατεβάζουν ρολά και να βάζουν λουκέτα θα ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί καθημερινά και ως τις 4 Οκτωβρίου.

Αυτό είναι ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού, καθώς σε πολλά μέρη της Αττικής, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, οι νέοι πήγαιναν σε παρακείμενες πλατείες, αγοράζοντας ποτά από μίνι μάρκετ με το συνωστισμό να είναι μεγάλο.

Συγκεκριμένα περίπου 80 περιπολικά θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής δίνοντας έμφαση σε σημεία που έχει παρατηρηθεί συνωστισμός. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους.

Αν δεν αποδώσουν αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση εξετάζει επίσης να εφαρμόσει ένα σύστημα γνωστοποίησης των μετακινήσεων που θα γίνονται.

Τα επόμενα μέτρα

1. Σύστημα γνωστοποίησης των μετακινήσεων

α) είτε με γραπτό μήνυμα SMS

β) είτε με έντυπο για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών

2. Περιορισμό των μετακινήσεων κατά τις βραδινές ώρες

Πληροφορίες Mega