Η Φάση 1 της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού για τον κορονοϊό

Στις 27 Ιουλίου θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (14/7) η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας. Σε αυτήν την καθοριστική φάση θα λάβουν μέρος 30.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί θα λάβουν μία δόση 100 μικρογραμμαρίων και οι υπόλοιποι placebo (ψεύτικο φάρμακο).

Ο πρώτος στόχος της δοκιμής είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα του COVID-19, ενώ στους δευτερεύοντες στόχους συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η δοκιμή αναμένεται να διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου.

Το γεγονός αυτό καθιστά τη Moderna πρωτοπόρο στην παγκόσμια κούρσα για τη δημιουργία εμβολίου εναντίον του κορονοϊού, που, μέχρι στιγμής, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 575.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 13 εκατομμύρια έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η τεχνολογία της Moderna, που βασίζεται στον λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA, αποσκοπεί να δώσει στο σώμα τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες ώστε να αναπτύξει προληπτικά αντισώματα και να προστατευθεί από τον κορονοϊό.

Η Φάση 1 της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού — δηλαδή τη δημιουργία αντισωμάτων για τον κορονοϊό — στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν, όπως γνωστοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες την Τρίτη με ανακοίνωσή τους που δημοσίευσε η επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι απαραίτητα τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο“ΚΡΥΦΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΚΡΥΦΑ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ”
Επόμενο άρθροΤελωνείο Ευζώνων: Σφραγισμένα σύνορα, μικρή ροή, κανένας έλεγχος!