Κορονοϊός… φάση δεύτερη – Ιδού οι «χρυσές» οδηγίες για μάσκες και αποστάσεις

Τέλος το “μένουμε σπίτι” αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Όλα όσα πρέπει να κάνουμε από Δευτέρα σε γραφεία, σχολεία, καταστήματα, σούπερ μάρκετ και Μέσα Μεταφοράς. Βήμα – βήμα πώς θα φτιάξετε μόνοι σας υφασμάτινη μάσκα.

Από Δευτέρα, 04.05.2020, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Την εποχή του… βγαίνουμε από το σπίτι και του “μένουμε ασφαλείς”, με τη χώρα να πρέπει να μάθει να ζει διαφορετικά, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Τα μηνύματα μετακίνησης καταργούνται αλλά όλοι πρέπει να δείξουμε τεράστια προσοχή και να μάθουμε να ζούμε με τις… μάσκες αλλά και να διατηρήσουμε στο ακέραιο την επαγρύπνησή μας σε ό, τι αφορά τους κανόνες απόστασης και προσωπικής υγιεινής.

Η Υγειονομική Επιτροπή με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τι ισχύει από εδώ και πέρα για την υγιεινή χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε και την χρήση της μάσκας, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που έφερε ο κορονοϊός.

Κορονοϊός: Ιδού οι οδηγίες

Οι αρμόδιες Αρχές ορίζουν τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε και από τον Στέλιο Πέτσα ότι οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικές μόνο για το προσωπικό. «Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή.

Τα κύρια μέτρα προστασίας

κορονοϊός

Βήμα – βήμα οι οδηγίες για τις μάσκες

κορονοϊός  κορονοϊός

 κορονοϊός  κορονοϊός  κορονοϊός

 

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: newsit.gr