Ο CEO της εταιρείας εξήγησε στο CNBC ότι αρχές του 2021 ίσως να έχει πάρει το «πράσινο» φως για έκτακτη χρήση

Δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson. Ο CEO της εταιρείας εξήγησε στο CNBC ότι αρχές του 2021 ίσως να έχει πάρει το «πράσινο» φως για έκτακτη χρήση. Μάλιστα η εταιρεία ενημέρωσε ότι αναβαθμίζει τις υποδομές της τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε άλλες χώρες ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει την διανομή του υποψήφιου εμβολίου.

Το εμβόλιο που ετοιμάζει η Johnson & Johnson υπολογίζει στη Φάση 1 κλινικών μελετών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, ώστε να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς προκειμένου να γίνει αρχές του νέου έτους μια πιο  ευρεία χρήση του.

Την ίδια ώρα η εταιρεία δεσμεύεται για επενδύσεις πάνω από 1 δισ. δολαρίων μαζί με την αμερικανική Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας ( Biomedical Advanced Research and Development Authority). Να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 4,5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson: «Ο κόσμος αντιμετωπίζει μία έκτακτη κρίση δημόσιας υγείας και εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε το εμβόλιο Covid-19 διαθέσιμο και προσιτό παγκοσμίως όσο το δυνατόν γρηγορότερα»  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson.

JUST IN: Johnson & Johnson announces a lead vaccine candidate for COVID-19 along with a landmark partnership with the…

Gepostet von Johnson & Johnson am Montag, 30. März 2020

Πηγή: ethnos.gr