Κορονοϊός – Κεραμέως: Tι θα γίνει με τα self test στα σχολεία

Για το ζήτημα της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και τα παιδιά Ουκρανών προσφύγων που έχουν φτάσει στη χώρα μας μίλησε στο OPEN TV η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη, περίπου 1000 ανήλικοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα, ενώ ήδη κάποιοι έχουν εγγραφεί στα ελληνικά σχολεία σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

Η υπουργός τόνισε πως έχουν αρθεί κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα για να ξεκινήσουν τα παιδιά μαθήματα και να αφομοιωθούν στη σχολική κοινότητα.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως πρόκειται για παιδιά ομογενών αλλά και κάποια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε πως μετά από πρωτοβουλία της ίδιας, εστάλη επιστολή στους υπουργούς Παιδείας των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να συσταθεί ομάδα δράσης για το πώς θα στηριχθούν τα παιδιά που έμειναν στην Ουκρανία και να μη στερηθούν την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επιπλέον υλικό στάλθηκε και στα ελληνικά σχολεία ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πώς να μιλήσουν στα παιδιά για τον πόλεμο.

Τι είπε για τα τεστ στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα του κορονοϊού και τα σχολεία, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για μείωση των self test σε αυτά. «Αυτή την εβδομάδα και μέχρι την 1η Απριλίου θα γίνονται κανονικά τα δωρεάν τεστ, ενώ υπάρχει συζήτηση για σταδιακή ελάφρυνση των μέτρων», είπε

Πηγή: ethnos.gr