Πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινότητά μας από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου – Τι θα είναι ανοιχτό και τι θα είναι κλειστό

Ηαντίστροφη μέτρηση για το lockdown τριών εβδομάδων που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 ξεκίνησε. Πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινότητά μας από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου; Τι θα είναι ανοιχτό και τι θα είναι κλειστό; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες θα ξαναζήσουμε τους περιορισμούς του Μάρτη και του πρώτου lockdown λόγω κορονοϊού, με κάποιες βασικές διαφορές.

Αυτό που θα επανέλθει πάντως είναι το μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό13033, προκειμένου να μπορούμε να μετακινηθούμε, ενώ θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό κι εντός των ορίων των νομών από τις 21:00 έως τις 05:00. Κλειστά σχολεία θα έχουμε αλλά όχι σε όλες τις βαθμίδες, ενώ λιανεμπόριο και εστίαση αναμένεται να κατεβάσουν ρολά

Αναλυτικά:

Ανοιχτά

Κλειστά

Επαναφορά του 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 θα γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
  • Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.
  • Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς την αποστολή SMS. 

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροInstagram: Συμβουλές για το ιδανικό επαγγελματικό προφίλ από την Κεφαλονίτισσα fashion blogger Δάφνη Νεόφυτου (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: Βάζει σήμερα έκτακτο δρομολόγιο