Η κυβέρνηση κρατά σε «εφεδρεία» τη γενικευμένη χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους

Με την Αττική να βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση βρίσκεται σε… ανοιχτή γραμμή με τους λοιμωξιολόγους για το ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα που θα παρθούν, εάν δεν αποδώσουν, στις ημέρες που θα ακολουθήσουν, όσα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και εκείνα που θα εφαρμοστούν από σήμερα. Το βασικότερο «χαρτί» που φαίνεται να είναι έτοιμη να παίξει η κυβέρνηση είναι εκείνο της γενικής χρήσης μάσκας.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, αν δεν πάνε καλά τα μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα αλλά και εκείνα που θα τεθούν σε ισχύ από απόψε τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση κρατά σε «εφεδρεία» τη γενικευμένη χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Τα τρία κριτήρια τα οποία λαμβάνει υπόψη για όλες τις αποφάσεις, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και οι αντοχές του ΕΣΥ. Χαρακτηριστική ήταν και η σχετική ρήση του πρωθυπουργού στο πρόσφατο διάγγελμά του, όπου και τόνισε ότι «η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο».

Ο πιο φονικός μήνας ο Σεπτέμβριος – 107 νεκροί σε 26 ημέρες

Στον πιο φονικό μήνα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξελίσσεται ο Σεπτέμβριος, αφού μέσα στις 26 ημέρες που έχουμε διανύσει, έχουν χάσει τη ζωή τους 107 συμπολίτες μας, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Covid στη χώρα μας ανέρχεται σε 376.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, πριν από αυτό το νέο αρνητικό ρεκόρ, χειρότερος μήνας παρέμενε ο Απρίλιος όταν και 90 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ενώ σταθερά στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική, στην οποία καταγράφονται τα 165 από τα 315 ημερήσια κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ethnos.gr