Κορονοϊός – «Βόμβα» Κυρανάκη: Αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε όσα υποσχεθήκαμε, να πάμε σε εκλογές (vid)

Μπορεί ο πρωθυπουργός και υπουργοί να… ξορκίζουν δημοσίως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, το άφησε… ορθάνοιχτο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι αν λόγω της πανδημίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχέθηκε η ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, τότε πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Πρόβλεψη δεν θέλω να κάνω. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια υγιή Δημοκρατία καλά κάνουν και πάντα είναι επί ποδός. Και πρέπει και σύντομα να ανοίξει και το Κοινοβούλιο και η Δημοκρατία να συνεχίσει την ομαλή της πορεία. Για το αν θα γίνουν εκλογές δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη, ξέρω όμως ότι δύσκολα πλέον η Ν.Δ. ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου» είπε.

Και συνέχισε απολύτως… ξεκάθαρα: «Άρα, αν οι συνθήκες είναι πλέον εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, νομίζω ότι θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή».

Ο κ. Κυρανάκης πρόσθεσε: «Αν τους επόμενους μήνες δούμε ότι δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό τον Ιούλιο του 2019 και υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται εκ νέου δημοκρατική εντολή, ναι, φυσικά νομίζω ότι ο Κυριακος Μητσοτάκης θα πρέπει να τις ζητήσει».

Στην ερώτηση πότε τις τοποθετεί χρονικά, απάντησε: «Αυτό εξαρτάται από το πότε θα τελειώσει η επιδημία».

Δείτε στο βίντεο τη δήλωση μετά το 17ο λεπτό:

Πηγή: reader.gr