Κορονοϊός: Ξανά… ζωή στην Ιταλία – Ψώνια, καπουτσίνο και βόλτες με γόνδολα

People walk at at Galleria Vittorio Emanuele II, as Italy eases some of the lockdown measures put in place during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Milan, Italy May 18, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους μετά τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν για τον κορονοϊό. Η πανδημία… ρήμαξε τη χώρα που θρηνεί για πάνω από 30.000 νεκρούς.

Μετά την ασύλληπτη τραγωδία με περισσότερους από 30.000 νεκρούς από κορονοϊό, η Ιταλία παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η χώρα αποκτά ξανά.. ζωή, καθώς σήμερα, άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες.

Πολλοί ήταν οι Ιταλοί που έσπευσαν να απολαύσουν έναν εσπρέσο ή καπουτσίνο σε κάποιο καφέ, όπως άλλωστε το συνηθίζουν στην καθημερινότητα τους.

Ανάμεσα τους και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, που μάλιστα μοιράστηκε τη χαρά του στο Twitter.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία.

Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Την εμφάνιση τους έκαναν και οι γονδολιέρηδες στη Βενετία!

Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.

Παράλληλα ανοίγουν οι οργανωμένες και οι ελεύθερες πλαζ. Η απόσταση ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και την άλλη είναι τα τρία μέτρα, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να πίνουν αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο μόνον καθήμενοι στην ξαπλώστρα τους.

Έπειτα από δυο μήνες, οι κάτοικοι της Ιταλίας μπορούν τώρα να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους και εντός σπιτιού, αλλά συνεχίζουν να απαγορεύονται τα πάρτι.

Τέλος, ξαναρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου. Τηρείται, όμως, αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, με την θεία κοινωνία να δίδεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, χωρίς αγιασμό και με περιορισμό στον αριθμό των πολιτών που θα εισέρχονται στον ναό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες Reuters

Πηγή: newsit.gr