Κούταβος Λυκιαρδοπουλάτα Νάπιερ

Επειδή κάποιοι προφανώς λόγω εκλογών και προκειμένου να δείξουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης, ανακαλύπτουν ξαφνικά «το αυγό του Κολόμβου» τουτέστιν ….το Αργοστόλι, τη λειτουργία και τα προβλήματά του: Πρώτον, από την περίοδο της τρίτης Δημαρχιακής μου θητείας υπάρχει αναξιοποίητη «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου» και επίσης αναξιοποίητο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (!) με τίτλο «Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής λιμνοθάλασσας Κουτάβου ως Προστατευόμενο Τοπίο και ανάθεση της διαχείρισής της».

Σήμερα θέλουν απλά επικαιροποίηση ! Δεύτερον, το πάρκο των Λυκιαρδοπουλάτων και το αντίστοιχο πάρκο του Κουτάβου, όπως και ο εγκαταλειμμένος ιστορικός κήπος του Νάπιερ, δεν ήταν ποτέ αυτονόητα και δεδομένα στοιχεία της πόλης του Αργοστολίου και είναι για προβληματισμό όταν ανακαλύπτονται ….προεκλογικά δίχως μάλιστα ιστορική μνήμη. Πότε και από ποιόν κατασκευάστηκαν και πότε άρχισε η εγκατάλειψή τους.

Προσωπικά χαίρομαι ως Αργοστολιώτης και αισθάνομαι ιστορικά δικαιωμένος για τα Λυκιαρδοπουλάτα , τον Κούταβο και το Νάπιερ, που έστω και αν δεν γίνεται αναφορά, για ευνόητους λόγους….πότε και κυρίως με τι αντιδράσεις συμφερόντων δημιουργήθηκαν ως πρότυπα προαστιακά και αστικά πάρκα, αναγνωρίζεται η αξία τους έστω μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και κατατίθενται προτάσεις επαναξιοποίησής τους !

Από το fb Για την επομενη μερα. Δημος αργοστολιου