Κυβέρνηση: Βάζει στον «πάγο» αλλαγές στα SMS και τη μετακίνηση εκτός νομού

τον πάγο φαίνεται ότι αφήνει η κυβέρνηση για την ώρα το σχέδιο για «κόφτη» στα SMS στο 13033, ενώ δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

Σε ότι αφορά το χρονόμετρο για τις αγορές των πολιτών η κυβέρνηση συνεχίσει να εξετάζει διάφορες λύσεις αλλά προς το παρόν θα συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το βάρος από τη μεριά της κυβέρνησης θα πέσει στα ενισχυμένα μέτρα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού.

«Αλλά εκείνο που προέχει είναι να φοράμε τη μάσκα» είπε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε Σάββατα και Κυριακές».

Σχετικά με τα σχέδια για «κόφτη» στα SMS και «χρονόμετρο» για τις αγορές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «μελετάμε αρκετά θέματα για το πώς μπορεί να μπει ένας περιορισμός αλλά επειδή ο πληθυσμός δεν έχει έξυπνα τηλέφωνα θα μείνουμε προς το παρόν στην αποστολή sms χωρίς περιορισμό λόγω και των προσωπικών δεδομένων».

«Υπάρχουν και άλλα εργαλεία αλλά δεν απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού. Το ίδιο με τον κωδικό 2 για τα καταστήματα συμβαίνει και με το 6 για την άσκηση και γι’ αυτό απαιτείται προσωπική υπευθυνότητα. Ας σεβαστούμε όλοι μας αυτή τη λειτουργία της αγοράς και να περιορίσουμε την κινητικότητα» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Είχαμε μία επανεκκίνηση μετά από εβδομάδες, σαφώς το Σάββατο είχαμε μία κίνηση και την Κυριακή πιο ομαλά και τις υπόλοιπες μέρες με κάποιες ουρές, αλλά φυσιολογικά. Μειώσαμε την πυκνότητα του Μαΐου και μειώσαμε τη χωρητικότητα για να έχουμε διάρκεια. Να είμαστε προσεκτικοί και να μην καταχρόμαστε τη λειτουργία του αριθμού «2» . Λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να κρατούμε τα στοιχεία και το αρχείο της κίνησης. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα «κόφτη»» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης και να διευκολύνει και δεν μπορεί να ενσωματώσει κάποιου είδους «κόφτη» στα πολλαπλά SMS.

Όχι στα ταξίδια εκτός νομού

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου είπε ακόμα ότι «δεν συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικών αυτή τη στιγμή» καθώς και ότι «δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό γιατί οι γιατροί περιμένουν το αποτέλεσμα των ανοιγμάτων που έγιναν και επειδή έχουμε από τη Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια θα περιμένουν για να πάρουν τις αποφάσεις».

Πηγή: aftodioikisi.gr