Λ. Αυγενάκης: «Σκευωρία» κατά του Νίκου Γεωργιάδη – Απειλές σε όσους δημοσιοποίησαν την απόφαση (Video)

“Σκευωρία” χαρακτήρισε κατά την προσωπική του άποψη ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης την πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση για τον πρώην σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1 ωστόσο υποστήριξε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε το Ν. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολουθηση και κατά συρροή, για τρία ανήλικα παιδιά στη Μολδαβία, με ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και επιπλέον χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

“Προσωπικά επειδή τον ξέρω δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι υπέπεσε σε αυτές τις πράξεις” ” υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας ότι είναι “σκευωρία” ενώ ήταν ένας από τους εθελοντές υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν είχε ούτε έχει καμία οργανική θέση στο κόμμα. Μετά από μερικές μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Κ. Μητσοτάκης οπότε αυτομάτως επέλεξε ο ίδιος να αποχωρήσει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη καθώς είναι ο γραμματέας του κόμματος και το πρώτο στέλεχος της Ν.Δ. που τοποθετήθηκε για την υπόθεση του κ. Γεωργιάδη.

“Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδηκίσει οπότε θα προχωρήσει για να αποδείξει την αθωότητά του” είπε ο κ. Αυγενάκης. Επίσης υποστήριξε τον κ. Κυρανάκη και όσους παρέστησαν ως μάρτυρες στη δίκη, ή συμπαραστάθηκαν στο Ν. Γεωργιάδη, ενώ στην ερώτηση που του έθεσε ο κ. Σκουρλέτης, “αν ο ίδιος θα πήγαινε ως μάρτυρας υπεράσπισης σε περίπτωση παιδεραστίας;” αρχικά δεν απάντησε στην ερώτηση ενώ όταν ξανατέθηκε το ερώτημα είπε, ότι δεν του έχει γίνει τέτοια πρόταση.

Επίσης διάβασε νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για “προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας”, και πρόσθεσε ότι “αυτό θα το βρούμε μπροστά μας”. Απειλώντας ουσιαστικά όσους “τρέχουν να δικάζουν και να καταδικάζουν, να κρεμούν στα μανταλάκια”… “πριν καν λαλήσει ο πετεινός”.

Πρωτόδικα όμως λάλησε…

“Πρωτόδικα όμως λάλησε ο πετεινός υπενθύμισε την καταδικαστική απόφαση”, που βγήκε ο κ. Σκουρλέτης αλλά ο κ. Αυγενάκης επέμεινε.

Παρόλο που υπάρχει πρωτόδικη απόφαση ο κ. Αυγενάκης επέμεινε ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιείται πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση. “Έχουμε μέσα ενημέρωσης φιλοκυβερνητικά που πριν βγουν οι υποθέσεις και πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν καταδικάσει και έχουν βγάλει αποφάσεις. Έχει γίνει σύστημα. Μοντέλο λειτουργίας”.

Καταφέρθηκε κατά του Μεγάρου Μαξίμου που έβγαλε ανακοίνωση ενώ όπως πρόσθεσε: “Αυτή η τακτική του “ανακοινώνω, καταδικάζω και μετέπειτα περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης” αυτά δεν έχουν προηγούμενο”.

Σε ερώτηση αν θα γίνει μήνυση, ή αγωγή από τον κ. Κυρανάκη ή από την κ. Ασημακοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι δεν το γνωρίζει.

Κατ. Μπρ.

Αναδημοσίευση από www.avgi.gr