Λ. Κρητικός αποκαλύπτει: “Καμία ένταση – Καμία αμφισβήτηση” στο ΠΑΣΟΚ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς εντάσεις – Τι είπε ο Λευτέρης Κρητικός, ποιες αλλαγές φέρνει και το πολιτικό μήνυμα ενόψει εκλογών.

Σε κλίμα ενότητας και χωρίς τις εντάσεις που πολλοί προεξοφλούσαν, ολοκληρώθηκε το τέταρτο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λευτέρης Κρητικός στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 & στην εκπομπή COSMOS MAGAZINE

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν φάνηκε κάτι τέτοιο καθόλου», διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις για εσωκομματικές τριβές, τόσο στις τοποθετήσεις των συνέδρων όσο και σε επίπεδο ηγεσίας.


📌 Πώς κύλησε το συνέδριο

Το τριήμερο των εργασιών στην Αθήνα εξελίχθηκε ομαλά, με σαφή δομή:

  • Η έναρξη έγινε την Παρασκευή με την ομιλία του προέδρου
  • Το Σάββατο κυριάρχησαν οι παρεμβάσεις στελεχών
  • Η Κυριακή έκλεισε με την ψηφοφορία

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις οργανωτικές αλλαγές, καθώς πέρα από την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, θεσπίζονται για πρώτη φορά 13 Περιφερειακά Συμβούλια.


⚙️ Οι αλλαγές που φέρνουν νέα δομή

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει την περιφερειακή εκπροσώπηση.

Στα Ιόνια Νησιά θα εκλεγούν εννέα μέλη, τα οποία θα πλαισιώνονται από γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών, δημιουργώντας ένα πιο αποκεντρωμένο μοντέλο λειτουργίας.


🧭 Πολιτικά μηνύματα και ξεκάθαρες γραμμές

Το επίπεδο των τοποθετήσεων χαρακτηρίστηκε υψηλό, ενώ κυριάρχησε η διάθεση σύμπνοιας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στη διακήρυξη ενσωματώθηκε η θέση περί μη συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που –όπως τονίστηκε– αποτελούσε αίτημα πολλών συνέδρων.

Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετείχε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης, χωρίς ωστόσο να αποτελεί μέρος του κομματικού μηχανισμού.


🗳️ Μαζική συμμετοχή και… αναμονή

Ισχυρή ήταν η παρουσία από την περιφέρεια, με έντονη συμμετοχή από Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ωστόσο, η καταμέτρηση των ψήφων αποδεικνύεται απαιτητική, καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούν τους 500, γεγονός που καθυστερεί την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.


🤝 «Καμία αμφισβήτηση» στην ηγεσία

Ο κ. Κρητικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διατήρηση του κλίματος ενότητας, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Όπως υπογράμμισε, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση προς τον πρόεδρο του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι η πραγματική αξιολόγηση θα γίνει μετά την εκλογική αναμέτρηση.


⚠️ Το μεγάλο στοίχημα: Να λειτουργήσουν τα όργανα

Ένα από τα βασικά ζητήματα που ανέδειξε είναι η ουσιαστική λειτουργία των κομματικών οργάνων.

«Αν δεν συνεδριάζουν και δεν παράγουν πολιτική, είναι άνευ σημασίας», τόνισε, επισημαίνοντας μια διαχρονική παθογένεια των κομμάτων.


📉 Η κοινωνία στο επίκεντρο

Κεντρικό μήνυμα της τοποθέτησης ήταν η ανάγκη στροφής προς τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Κρητικός στάθηκε ιδιαίτερα σε:

  • την ακρίβεια
  • το στεγαστικό
  • την πίεση στα νοικοκυριά

«Δεν θυμάμαι άλλη περίοδο με τέτοια πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.


🏛️ Κριτική σε κυβέρνηση και θεσμούς

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας, ενώ έκανε λόγο και για κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, αναφερόμενος σε ζητήματα όπως οι υποκλοπές.

Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ καλείται να επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαφάνεια και την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών.