Κ. Δήμαρχε

Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. επείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/75 /οικ.13626/2-7-2021 με θέμα « Ετήσιος Προγραμματισμός Προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημόσιου τομέα για το έτος 2022», καλούνται οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για την πρόσληψη σε αυτούς μόνιμου προσωπικού, σε ειδική εφαρμογή, από τις 5-7-2021 μέχρι τις 16-7-2021.

Συγκεκριμένα οι δήμοι και οι περιφέρειες καλούνται να καταχωρήσουν και να υποβάλουν αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών, τόσο για τον ίδιο το φορέα τους, όσο και για τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αρμοδιότητάς τους, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα προσλήψεων ως «εποπτεύων» αυτών φορέας. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, δεν είναι δυνατή πλέον η υποβολή αιτημάτων στην ειδική εφαρμογή. Αρμόδιο όργανο για την λήψη της σχετικής απόφασης για τον δήμο είναι η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. 1 στ του Ν. 4623/2019.

Είναι επίσης γνωστό ότι το πρόβλημα με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού στον δήμο Αργοστολίου και στα νομικά του πρόσωπα παραμένει εκρηκτικό και συνεχώς οξύνεται ως αποτέλεσμα μιας διαχρονικά ασκούμενης πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και τις Κυβερνήσεις και εφαρμόζεται με ευλάβεια από την Τοπική Διοίκηση,  με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες κ.α. με αυτήν την πολιτική, η σταθερή και μόνιμη εργασία αντικαθίσταται με προσωρινούς εργαζόμενους μέσα από διάφορα προγράμματα με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, με «εθελοντική» εργασία και ΜΚΟ,  με το σκλαβοπάζαρο των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων, με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που δίνονται σε εργολάβους, με ταυτόχρονο αποτέλεσμα την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, που ο λαός έχει πληρώσει μέσω της κεντρικής φορολογίας.

Με βάση τα παραπάνω,

 Ερωτάσθε:

  1. Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αργοστολίου και αν όχι πότε θα συνεδριάσει, ώστε να λάβει σχετική απόφαση για την υποβολή αιτήματος προς το ΥΠ.ΕΣ. στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων τακτικού προσωπικού του δήμου Αργοστολίου για το έτος 2022;
  2. Ο δήμος Αργοστολίου για τον ίδιο και για τους εποπτεύοντες φορείς του, τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αρμοδιότητάς του, πόσες θέσεις και σε ποιες ειδικότητες – κλάδους ζήτησε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το έτος 2022 από το Υπουργείο Εσωτερικών;

                             Αργοστόλι 2 Αυγούστου 2021.

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αργοστολίου

Σταύρος Γρηγορόπουλος ,  Γιάννης Κουρούκλης

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Νερά: Η Αστυνομία ψάχνει τον συνεργό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Επόμενο άρθροΣούπερ μάρκετ – καταστήματα: Στο τραπέζι ψώνια με αρνητικό τεστ κορονοϊού