Ληξούρι: Δεν στηρίζουμε κανέναν υποψήφιο Δημαρχο!

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Με πίστη στις αρχές της διαφάνειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας πριν την παρουσίαση του συνδυασμού μας.
Αρχικά, συγκροτήσαμε την ομάδα μας και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όντας νέοι αλλά και ανεξάρτητοι από κάθε είδους πολιτική ή επιχειρηματική σχέση. Αφού συντάξαμε το κείμενο με το οποίο σας κάναμε γνωστή την ύπαρξή μας και ήμασταν έτοιμοι να παρουσιαστούμε, πήραμε ομόφωνα την απόφαση να έχουμε μία συνάντηση με τον κάθε έναν από τους υποψηφίους Δημάρχους. Τους γνωστοποιήσαμε την ειλημμένη απόφασή μας αφενός για την συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία, ως συνδυασμός για την Κοινότητα του Ληξουρίου και αφετέρου για την ανεξαρτητοποίηση πολλών από εμάς στις προτάσεις τους για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια τους. Παράλληλα, η ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας σε αυτή την πρωτότυπη συγκρότηση του συνδυασμού μας ενθαρρύνει στην ενεργό συμμετοχή μας για την εκλογική διαδικασία προσδοκώντας μια αλλαγή για το κοινό συμφέρον του τόπου.
Ομολογουμένως κανείς από τους τέσσερεις υποψήφιους δημάρχους δεν έμεινε έκπληκτος. Σε αυτές τις συναντήσεις τους εξηγήσαμε τους λόγους που πιστεύουμε ότι η Κοινότητα του Ληξουρίου θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κάθε Δημοτική παράταξη. Τους δώσαμε επίσης τη δυνατότητα να αντιληφθούν τα πράγματα από τη δική μας σκοπιά. Τους δώσαμε τη δυνατότητα να καταλάβουν τη βούληση και την ορθή σκέψη του νομοθέτη για απεξάρτηση της Κοινότητας από το Δήμο.
Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι οι δύο εκ των τεσσάρων υποψηφίων Δημάρχων, Κατσιβέλης Γιώργος και Ρουχωτάς Βασίλης, κατάλαβαν πλήρως το σκεπτικό μας και με δημόσιες επιστολές τους στήριξαν την κίνησή μας αποσύροντας τους κοινοτικούς τους συνδυασμούς. Αυτό το έκαναν με ανιδιοτέλεια και χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα που άλλωστε δεν είχαμε να τους δώσουμε. Η απόφασή τους αυτή πάρθηκε διότι κατάλαβαν τις ανησυχίες της νέας γενιάς αλλά και την πολιτική μας θέληση να συμμετάσχουμε ενεργά χωρίς ταμπέλες και χρωματισμούς για την βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι ο συνδυασμός μας ΛΗΞΟΥΡΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο. Κάθε άτομο εξατομικευμένα από εμάς έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον υποψήφιο Δήμαρχο της αρεσκείας του, όπως και κάθε πολίτης.
Εμείς, η νέα γενιά θα παραμείνουμε πιστοί στην ανεξαρτησία μας και στην πρεσβεία ενότητας για το καλό και τη βελτίωση του τόπου μας.
Ξεχωρίζουμε το Κοινοτικό από το Δημοτικό. Ως υποψήφιος συνδυασμός της κοινότητας του Ληξουρίου είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα ψηφίσει κατά συνείδηση στην ψηφοφορία και μακριά από σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα. Άλλωστε η προσπάθεια για πρόοδο του τόπου μας πρέπει να είναι συνεχής και απαιτεί νέους ανθρώπους με όρεξη για προσφορά και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο ευοίωνο για μας αλλά και τα παιδιά μας.
Εκ του συνδυασμού μας,
Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας