Ληξούρι: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Ευαγγελάτος! Οι λόγοι

Αγαπητοί φίλοι,

Υστέρα από ένα πολύ ιδιαίτερο δεκαήμερο γρήγορων αποφάσεων και προτάσεων καταλήγω σε μια πολύ συνειδητή απόφαση. Κάνω ανάκληση της πρόθεσης μου να τεθώ υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μάιου για τον νεοσύστατο Δήμο Ληξουρίου, που πιστεύω ότι οι περισσότεροι αν όχι  όλοι μας επιθυμούσαμε πάρα πολύ.

Παρόλο που στην διάρκεια αυτών των ημερών εισέπραξα πολλά εγκώμια από πολύ κόσμο , γνωστούς και αγνώστους και με ωθούσαν να συνεχίσω ως μια τελείως νέα πρόταση και κυρίως ως νέο πρόσωπο που πήρα αν μήτε άλλο το θάρρος να μπω επικεφαλής σε μια ομάδα πολιτών, αποφάσισα να μην συνεχίσω για τους λόγους που θα αναφέρω στις επόμενες γραμμές

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την τοπική οργάνωση του Σύριζα Παλικής που  μου έκαναν  την τιμή να με στηρίξουν ως επικεφαλή ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού συνδυασμού.  Είναι προς τιμή του Σύριζα να πάρει τόσο θαρραλέες αποφάσεις και να δώσει στήριξη σε μια νέα ομάδα προσώπων που δεν έχει ξανά τοποθετηθεί σε κάποια προεκλογική σκακιέρα αλλά έχουν γνώση και άποψη για τα κοινά του τόπου μας.  Επίσης πρέπει να αναγνωριστεί από όλους η μεγάλη προσπάθεια τόσο της Βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου όσο και άλλων στελεχών του Σύριζα Κεφαλονιάς που με επικεφαλής τον Σπύρο Παγώνη ανέδειξαν το πρόβλημα του χωροταξικού στο ενιαίο δήμο  του νησιού μας και πέτυχαν αυτό που φαίνονταν ακατόρθωτο: ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ στην Κεφαλονιά.

Το  γεγονός  ότι θα  υπάρχουν στην Κεφαλονιά τρεις νέοι δήμοι αποδίδεται στις ανάγκες της περιφέρειας – πλην του Αργοστολίου – αλλά και στο συνεχή αγώνα των στελεχών του κυβερνόντος κόμματος στο νησί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά εμείς εδώ στο Ληξούρι αυτήν την ανάγκη την ζήσαμε σε υπερθετικό βαθμό,  μετά τις τόσες καταστροφές των ισχυρών σεισμών του 2014.

Η απόφαση της ανάκλησης είναι αποτέλεσμα δυο βασικών παραγόντων

Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος που είχα να διαθέσω για μια προεκλογική διαδικασία ήταν μετρημένος, δέχτηκα να το κάνω γιατί ήξερα και ακόμα ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά σε αυτή την νέα προοπτική. Όσοι ξέρουν τους κάνει εντύπωση ότι έχω από μόνος αναλάβει μελέτη σε διπλωματική εργασία για την ανάπτυξη νέων  δημοτικών επιχειρήσεων του νεοσύστατου δήμου μας, πριν ακόμα ανακοινωθεί η τροπολογία. Ήταν ένα υποθετικό σενάριο. Μελετώ πως θα αυξηθούν τα έσοδα του δήμου μας, μιας και αυτό ήταν το κυριότερο επιχείρημα αυτών που ήταν αντίθετοι  στη διάσπαση. Και επειδή δεν το πίστευα άρχιζα να εργάζομαι για αυτό πριν ακόμα ανακοινωθεί.

Παρόλα αυτά όμως η οικογενειακή μου κατάσταση είναι τέτοια που δυστυχώς με δυσκολεύει να δώσω με άνεση αυτό το χρόνο που περισσεύει από την εργασία μου για την προετοιμασία των εκλογών εκατό τις εκατό . Έχοντας δυο πολύ μικρά παιδιά 11 μηνών και 4 χρονών κατάλαβα ότι στην συγκεκριμένη περίοδο με χρειάζονται περισσότερο και θα διαταραχτεί η οικογενειακή μου ισορροπία. Έχω αποφασίσει ότι σε ότι κάνουμε πρέπει πρώτα να είμαστε ικανοποιητικοί  προς τα παιδιά μας και μετά στα υπόλοιπα, ειδικά όταν είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν

Επίσης έχω μάθει στη ζωή μου να δουλεύω με πείσμα σε ένα έργο, και να έχω στόχο πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα.  Μέσα στις 10 μέρες διαπίστωσα ότι ήταν ο χρόνος που είχαμε μέχρι τις εκλογές ήταν πολύ λίγος για ένα τέτοιο εγχείρημα. Εγώ και η ομάδα μου δεν προσδοκούμε να είμαστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο όπως όπως. Θέλουμε να καταθέσουμε προτάσεις πραγματικού έργου και αν γίνεται να πραγματοποιηθούν και μόνο αυτό. Δεν θέλουμε να κάνουμε στείρα πολιτική, δεν έχουμε μάθει σε αυτό.  Άλλωστε μόνο αυτό έχουμε ανάγκη στο νέο δήμο μας. Εύχομαι και ελπίζω να το καταλάβουν και να βρουν τον τρόπο στο νέο δημοτικό συμβούλιο να βάλουν μπροστά μόνο τις ανάγκες μας.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόθεση στήριξης από τόσο κόσμο στο Ληξούρι και αυτό μου δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίσω ν ασχολούμαι με τις υποθέσεις του τόπου μας που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ως απλό ς πολίτης. Εύχομαι επίσης η προσπάθεια που έκανα να παρακινήσει περισσότερους να ασχοληθούν και μην απαξιώνουν το θεσμό  γιατί μόνο καλό μπορεί να βγει εάν υπάρχει περισσότερη συμμετοχή και κυρίως σε πρόθεση υποψηφιοτήτων

Να ζητήσω την κατανόηση για όσους στενοχώρησε η απόφαση μου ή γενικά οι αποφάσεις που πήρα. Έχω πάντα ένα και μοναδικό γνώμονα, το καλύτερο για την περιοχή μας που είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει μαγικά , απλά θέλει όραμα , γνώση, θέληση και πολύ δουλειά. Σε πείσμα και κόντρα της οικονομικής και θεσμικής κρίσης που ζούμε.

Καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους και μακάρι να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην σύσταση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ληξουρίου

Ονειρεύομαι και ελπίζω σε ένα αποκαλυπτικό 2025

Ευχαριστώ πολύ

Χρηστος Ευαγγελάτος