Οι Ληξουριώτες, οι απόγονοι του σιορ Λασκαράτου, τρέφουμε βαθιά αγάπη για τον τόπο μας. Όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε στον πλανήτη, όταν μας ρωτούν από που είμαστε απαντάμε “απ’ το Ληξούρι”. Κι όταν μας απαντούν “από την Κεφαλονιά”, προσθέτουμε με καμάρι “απ’ το Ληξούρι της Κεφαλονιάς”.
Είναι μιά απάντηση που βγαίνει απευθείας από την ψυχή. Έτσι λοιπόν σήμερα καλοσωρίζουμε στον Συνδυασμό μας ακόμα μιά μαχήτρια της ζωής.
Την Ευδοκία Περάτη

Ακολουθεί η ανακοίνωσή της:

ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ…
Κάνοντας βόλτα στην πανέμορφη παραλία της πόλης μας μου ήρθε μια όμορφη σκέψη. Το πόσο τυχερή είμαι που ακόμα ζω σ΄ αυτό το υπέροχο μέρος, το Ληξούρι, στο οποίο έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.

Τελικά το να ζεις εδώ είναι μια πολύ σωστή επιλογή, ποιοτικής ζωής. Μια συνειδητή επιλογή ζωής.

Το να βρίσκεσαι σ΄ αυτό το μαγευτικό τόπο που βρέχεται, από θάλασσα και να την έχεις μπροστά στα μάτια σου, τι άλλο να θέλεις, για να ξημερώνει μια όμορφη μέρα και να συνεχίζει με αισιοδοξία.

Το ΛΗΞΟΥΡΙ μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι το σπίτι μας. Και όπως όλοι, αγαπάμε τα παιδιά, την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τη φύση, ετσι ακριβώς θα πρέπει να νιώθουμε και να συμπεριφερόμαστε στην πόλη μας.
Άρχισε από εσένα….

Να μιλάς όμορφα για αυτό τον τόπο, σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Περαστικούς και μη. Να φιλοξενείς τους φίλους σου, τις φίλες σου, τους γνωστούς σου στο ΛΗΞΟΥΡΙ.

Να είσαι περήφανος που γεννήθηκες εδώ και τυχερός που ζεις σε αυτόν τον τόπο. Να τον προστατεύεις και να προσπαθείς πάντα τα καλύτερα για το ΛΗΞΟΥΡΙ. Όπου και αν βρίσκεσαι στο πλανήτη Γη, να μη τον ξεχνάς, να τον έχεις στη καρδιά σου, να μιλάς και να τον διαφημίζεις καλοπροαίρετα, αυτόν το υπέροχο τόπο.

Να αγαπάς αυτόν το τόπο, όπως αγαπάς τον εαυτό σου. Να προσέχεις αυτόν τον τόπο, όπως προσέχεις ότι πιο πολύτιμο έχεις.

Άφησε πίσω την αδράνεια, τη μιζέρια της εποχής. Όλοι είμαστε ίσοι και ο καθένας μοναδικός, μη το ξεχνάς ποτέ!
Προσπάθησε να νιώσεις και να καταλάβεις ποιος είσαι και γιατί είσαι εδώ. Οι απαντήσεις και αλήθειες που μπορεί να ψάχνεις, πρώτα είναι μέσα σου.

Αυτός ο τόπος είναι πανέμορφος. Είναι μαγευτικός. Σε πολλά σημεία του είναι ιερός. Υπάρχει μια τεράστια και λαμπρή ιστορία , ένα παρόν και πιστεύω ένα καλύτερο μέλλον που μπορούμε να δημιουργούμε και να ζούμε. Στα χέρια μας είναι να τον πάμε μπροστά! Μα πάνω απ΄ όλα είναι στην καρδιά και στην ψυχή μας.

Ας του δώσουμε μια «ώθηση» με τη θετική μας ενέργεια και με τις σωστές πράξεις μας
σήμερα και αύριο ώστε να πάει… «λίγο ψηλότερα». Και είμαι σίγουρη πως από αυτό τον τόπο θα υπάρξει… ανταπόδοση.

Να προσπαθούμε για δημιουργία, εξέλιξη, πορεία προς τα μπρος και ανθρώπινη ανάπτυξη. Με σεβασμό στον άνθρωπο, στα όνειρα και τις ανάγκες των νέων και με αγάπη σε όλο το οικοσύστημα που μας περιβάλλει και είμαστε όλοι κομμάτι του.

Όταν έχεις ήθος γνωρίζεις ότι:

Η ζωή μας θέλει «συνοδοιπόρους» και τον καθένα αρχικά «ηγέτη» του εαυτού του.
Υπάρχει ένα συμφέρον μεγαλύτερο από το ιδίον. Αυτό των πολλών.
Να τον αγαπάς αυτόν τον τόπο να τον στηρίζεις και να τον υποστηρίζεις….

Και όταν σε ρωτούν από που είσαι να απαντάς με περηφάνια και χαμόγελο:

ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ!

«Το μέλλον δε το ξέρεις και το παρελθόν δε μπορείς να το αλλάξεις».

Να ζεις στο παρόν…
Με αγάπη, σεβασμό και χαμόγελο.
Υ.Γ: Και μη ξεχνάς ότι….
… σου πάει να παλεύεις.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΕΡΑΤΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γιώργος Κατσιβέλης
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ»

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Την Κυριακή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Κατσιβέλη
Επόμενο άρθροΣήμερα το απόγευμα η κηδεία του Μάκη Καούκη