Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”.
Θέμα της τηλεδιάσκεψης η μεγάλη σημασία που έχει η εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, μιά δωρεά ζωής.
Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα από τον, Δημοτικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ληξουρίου, κ. Διονύση Πρεντάνο. Κύριος Ομιλητής ήταν ο κ. Θωμάς Σκούρτης από τον Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”, ενώ συμμετείχε και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γεώργιος Κατσιβέλης.
Ο κ. Σκούρτης με την προσεγμένη και περιεκτική παρουσίαση του μέσα από μιά σειρά διαφανειών, μας βοήθησαν να αντιληφθούμε την τεράστια έννοια αυτής της δωρεάς.
Μόλις ολοκλήρωσε την παρουσίαση του ο κ. Σκούρτης, υποβλήθηκα ερωτήσεις, ενώ η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με μιά υπόσχεση.
Ο κ. Πρεντάνος και ο κ. Δήμαρχος θα συνεργαστούν με τον Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” έτσι ώστε να ξεκινήσει μιά συνεργασία και να γραφτούν Εθελοντές Δότες και στα όρια του Δήμου Ληξουρίου.
Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών είναι να έχει καλή υγεία, την θέληση και την διάθεση να βοηθήσει οποιαδήποτε ασθενή ο οποίος θα χρειαστεί μεταμόσχευση. Η ηλικιακή κατηγορία στην οποία πρέπει να ανήκει ο εθελοντής δότης είναι από 18 έως 45 ετών. Γίνε Εθελοντής, χάρισε Ελπίδα, χάρισε Ζωή !
Από τον Δήμο Ληξουρίου

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου μας, σε…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ληξουρίου στις Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Προηγούμενο άρθροMπινελίκια στο δημοτικό συμβούλιο με ανοιχτά μικρόφωνα (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Σάμης: “Δεν χάνεται το έργο της αφαλάτωσης Άσσου-Η προυπόθεση για την δημοπράτηση” (ηχητικό)