Ληξούρι: Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η παρωδία των εξ αποστάσεως και των δια περιφοράς Δημοτικών συμβουλίων.

Ως λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε στο λαό της Παλικής την παρελκυστική τακτική του κ. Δημάρχου και δηλώνουμε ότι δεν παραστούμε στο σημερινό (30 /6/2020) δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο (τηλεφωνικά) .

Συγκεκριμένα μόλις χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου και χωρίς καμιά προσυνεννόηση κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου με την διαδικασία της δια περιφοράς (τηλεφωνικά) και με θέματα τον « Καθορισμό τμημάτων αιγιαλού-παραλίας για παραχώρηση με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό», καθώς και τον «Καθορισμό ανταλλάγματος και διάρκειας για απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας».

Θεωρώντας ότι :

  • Πρέπει να σταματήσει η τακτική του υποκειμενικού χαρακτηρισμού , (και ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί την Δημ. Αρχή), των θεμάτων που απασχολούν το Δ.Σ. ως «τυπικά», ιδιαίτερα για θέματα όπως τα παραπάνω, που αφορούν παραχωρήσεις και καθορισμό ανταλλαγμάτων.
  • Η Δημ. Αρχή ακολουθεί μια σκόπιμη τακτική «διολίσθησης» σοβαρών θεμάτων όπως π.χ. το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού που εισηγηθήκαμε να συζητηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι σε εκκρεμότητα 20 ημέρες τώρα (αναβλήθηκε η συζήτησή του λόγω κατανάλωσης του χρόνου συνεδρίασης και ενώ κοντεύει πριν αρχίσει να τελειώσει η τουριστική περίοδος).
  • Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας και των Νοσοκομείων μας (Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο), είναι δραματικές με ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά και της Δημοτικής Αρχής που ένοχα σιωπά, ακόμη και στην προκλητική στάση του ΥΠΕάρχη που επισκέφθηκε προχθές το Μαντζαβινάτειο «εν κρυπτώ και παραβύστω» για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δώσει για άλλη μια φορά υποσχέσεις, γράφοντας «στα παλαιά του υποδήματα»  τις  αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και τον ίδιο το Κ. Δήμαρχο προσωπικά (Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία ούτε χωρίς μεθόδευση αυτήν την στάση).
  • Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η παρωδία των εξ αποστάσεως και των δια περιφοράς Δημοτικών συμβουλίων. Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο στην παραπάνω τακτική της Δ.Αρχής να προτάσσονται ως προτεραιότητες τα θέματα που αυτή εκτιμά και μάλιστα με το πρόσχημα ή τον εκβιασμό των αμετάκλητων  και πιεστικών χρονικών ορίων. Διαμαρτυρόμαστε επίσης για το γεγονός ότι για κανένα από τα πολύ σημαντικά θέματα όπως π.χ.  της Υγείας- Μαντζαβινάτειο, της αντιπυρικής ασφάλειας, της παιδείας, κ.α.  η Δημ. Αρχή δεν υλοποιεί ουσιαστικά τις αποφάσεις του Δ.Σ. και  τις αφήνει να διολισθαίνουν.

Καλούμε την Δημ. Αρχή να φέρει άμεσα τα παραπάνω θέματα για συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση προκειμένου να κατατεθούν όλες οι απόψεις και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Ληξούρι 30 Ιουνίου 2020                    Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου