Ληξούρι: Σαμποτάζ από Β. Ρουχωτά και Δ. Αραβαντινό στα έργα ανάπτυξης του Δήμου

Πραγματικά είναι εξοργιστικό να βλέπεις εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, να σαμποτάρουν τα έργα ανάπτυξης του Δήμου της πόλης μας. Είναι εξοργιστικό γιατί τόσο η παράταξη του κ. Βασίλη Ρουχωτά, όσο και η Παράταξη του κ. Διονύση Αραβαντινού, μιλούσαν για έργα ανάπτυξης και μάλιστα έκαναν λόγο για ανάπλαση παραλιακού μετώπου από Πόρτο έως Λέπεδα, για πεζοπορικά μονοπάτια, για αξιοποιηση των Κηπουραίων κλπ κλπ κλπ , τα οποία έχουν βιντεοσκοπηθεί, μιάς και οι προεκλογικές ομιλίες τους είχαν καλυφθεί ζωντανά από το Lixouri.gr

Σήμερα, με έκπληξη, συνάδελφος μου έστειλε το δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει. Τόσο ο συνάδελφος όσο κι εγώ, αναρωτιόμαστε. 

Ποιοί οι λόγοι που σαμποτάρουν συνεχώς την λειτουργία του Δήμου; 

“Προσβάλλει” λένε “βάναυσα τους Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου οι οποίοι καλούνται χωρίς εισήγηση να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρο θέμα”

Μας δουλεύουν! Δεν γνωρίζουν; Δηλώνουν, ξανά, ανίδεοι; Προεκλογικά πως γνώριζαν περί ΟΧΕ; Ξαφνικά έπαθαν αμνησία;

Λένε “Η ΟΧΕ αποτελεί ένα σοβαρό  χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η περιοχή μας να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς του ’14 και πιστεύουμε ότι η απαίτηση του Δημάρχου για την αναθεώρηση της  είναι  επιζήμια για το Δήμο μας”. 

Γι’αυτό κάνουν σαμποτάζ στην ίδια στην πόλη, στον ίδιο τον Δήμο, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν και να παράγουν έργο ως υγιή αντιπολίτευση; 
Όποιος όμως έχει παρακολουθήσει, έστω και μιά φορά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, καταλαβαίνει ότι τα παιχνίδια εντυπωσιασμού και οι τακτικές των δυό παρατάξεων του κ. Ρουχωτά και του κ. Αραβαντινού, είναι καταστροφικές για την ανάπτυξη της πόλης. Συγχαρητήρια !

Μιλούν και για ασέβεια, μιλούν για προσβολές.
Αχ άμοιρο Ληξούρι! Περιμένεις να προχωρήσεις μπροστά; Περιμένεις να αξιοποιήσεις όλες τις ευκαιρίες που έχεις για να επαναφέρεις ετούτη την ρηγμαμένη πόλη στα ίσια της; 
Όπως βλέπεις, φυσικά και όχι.
Κρίμα. Μεγάλο κρίμα.

Πρόσφατα παρακολούθησα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Σάμη. Ακολουθούν μιά τάξη, μιά ηρεμία στις συζητήσεις τους και παρά τις διαφορές και τις διαφωνίες τους (σε ήρεμο τόνο βέβαια) κλείνουν τις συζητήσεις των θεμάτων τους με ομοφωνία!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των δυό παρατάξεων του κ. Ρουχωτά και του κ. Αραβαντινού.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΧΕ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με πρόσκληση της πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου η οποία απεστάλει στους Δημοτικούς Συμβούλους την 24η Δεκεμβρίου το μεσημέρι, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ληξουρίου σε συνεδρίαση την 30η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 με μοναδικό θεμα συζήτησης :

Έγκριση τροποποίησης Ο. Χ. Ε  Παλικής

Η ΟΧΕ αποτελεί ένα σοβαρό  χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η περιοχή μας να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς του ’14 και πιστεύουμε ότι η απαίτηση του Δημάρχου για την αναθεώρηση της  είναι  επιζήμια για το Δήμο μας.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι  υπογραφούμε κατωτέρω κατά αλφαβητική σειρά σχετικα με την ΟΧΕ  Παλικής έχουμε να παρατηρήσουμε.

1) Η μελέτη για την σύνταξη της πρότασης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Παλικής (Ο.Χ.Ε. Παλικής) έγινε από την Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων και επομένως ο Δήμος Ληξουρίου είναι αναρμόδιος για την έγκριση τροποποίησης της  ΟΧΕ Παλικής.

2) H προσπάθεια για την σύνταξη της ΟΧΕ Παλικής άρχισε την 25η Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκε την 27η Δεκεμβρίου 2017 δηλαδη διήρκεσε δυο ολόκληρα χρόνια.

3) Για την σύνταξη της μελέτης συστήθηκε επιτροπή στην οποία από πλευράς Παλικής συμμετείχαν

Οι κκ  Αλεξ. Μοσχονας,  Γεώργιος Κατσιβέλης και Δημήτριος Μαρκέτος ήτοι το μισό συμβούλιο του νύν Δήμου Ληξουρίου καθώς και εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων

  • Του τότε ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
  • Του   Τεχνικού Επιμελητηρίου (Παραρτημα Κεφαλονιάς)
  • Του Συλλογου ΥΠΕΡΙΩΝ
  • Του Συλλόγου ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ
  • Της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου
  • Των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου

4) Μετά από επαφή με περιφερειακούς συμβούλους πληροφορηθήκαμε οτι ουδεμία διαδικασία έχει ανακινηθεί για την αναθεώρηση της ΟΧΕ Παλικής εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δηλαδή του Φορέα ο οποίος συνέταξε την ΟΧΕ και ο οποίος θα εγκρίνει και θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της.

5) Μέχρι σήμερα ούτε ο Δήμαρχος ούτε και οιοσδήποτε άλλος υπηρεσιακός παράγων μας ενημέρωσε για τους λόγους οι οποίοι επιβάλουν την αναθεώρηση της ΟΧΕ Παλικής .

6) Τέλος μέχρι σήμερα 30 Δεκεμβρίου  2019 και ώρα 9πμ ουδεμία σχετική εισήγηση επ αυτού του τόσο σοβαρού θέματος έχει σταλεί στους Δημοτικούς Συμβούλους

Με αυτά τα δεδομένα η  εσπευσμένη πρόταση του Δημάρχου Ληξουρίου για  την αναθεώρηση  της ΟΧΕ Παλικής όπως εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υποδηλώνει :

  • πλήρη άγνοια του θέματος
  • ασέβεια προς το περιφερειακό συμβούλιο στο σύνολο του
  • ασέβεια και απαξίωση προς τους συμπολίτες μας εκπροσώπους των φορέων οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κατάρτιση της ΟΧΕ

7) Tέλος προσβάλλει βάναυσα τους Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου οι οποίοι καλούνται χωρίς εισήγηση να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρο θέμα.

Με αυτά τα δεδομένα εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Δεκεμβρίου ανεύθυνες και επικίνδυνες για τον τόπο αποφάσεις,  και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα, προκειμένου, αφού αποδείξει την αναγκαιότητα της αναθεώρησης της ΟΧΕ τότε και μόνο τότε, να συζητήσουμε το θέμα μετά από  κατάλληλη προετοιμασία.

Παράλληλα  δηλώνουμε  ότι θα διαφυλάξουμε, χωρίς καμία υποχώρηση, τα συμφέροντα των συνδημοτών μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να φέρει ευημερία στον τόπο μας.

Ληξούρι 30 Δεκεμβρίου 2019

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αραβαντινός  Διονύσης

Αραβαντινός Ζαφείρης Νικος

Βεντούρας Νεστωρ

Γαλάτης   Αγγελος

Λουκέρης  Βαγγέλης

Μαρουλης  Διονύσης

Μοσχόπουλος  Ανδρέας

Παπαδατος  Σωκράτης

Πρεντάνος  Διονύσης

Ρουχωτάς Βασίλης

Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com