Την ευκαιρία να συνομιλήσει μα κατοίκους των Χαβριάτων και των Χαβδάτων, είχε χτες βράδυ, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης.
“Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας σε όλους τους κατοίκων των χωριών μας, γι’αυτό και βρισκόμαστε απόψε κοντά σας” ξεκίνησε αρχικά ο κ. Κατσιβέλης και συνέχισε “έχω στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με τους Προέδρους των Κοινοτήτων των χωριών τόσο σε Κατωγή όσο και Ανωγή, όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε βελτιώσει την καθημερινότητα μας, μέσα από μικρά καθημερινά έργα, όπως η καθαριότητα, τις λάμπες κτλ. Το Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας Δύναμη αξιοπιστίας και προόδου στελεχώνουν οικογενειάρχες, επαγγελματίες, από τους οποίους το 95% δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το στοίχημα μας και αν μας δώσετε την ευκαιρία θα σας το αποδείξουμε με αγώνες, με έργα ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας. Θέλουμε να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον Δήμο και να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε να γίνει, αυτός ο νεοσύστατος Δήμος, βιώσιμος. Θέλαμε απ’ την αρχή την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου.
Πρέπει να βρούμε τρόπους για να φέρουμε έσοδα στον Δήμο μας. Να εξασφαλίσουμε κονδύλια. Είναι σε εξέλιξη μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η παραλία της Πλατιάς Άμμου είναι ένα από τα “δυνατά” κομμάτια της περιοχής μας, που θα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Φυσικά έτσι θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα και στα χωριά μας, μιάς και από εκεί θα περνάνε οι οδηγοί για να πάνε στην Πλατιά Άμμο.”
“Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα αναβαθμίσει την πόλη μας. Τα σχέδια μας περιλαμβάνουν και δημιουργία μαρίνας για να προσεγγίζουν και τα κρουαζιερόπλοια. Είναι ένα έργο μακροπρόθεσμο, όμως πρέπει να το ξεκινήσουμε τώρα.” “Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν φορέα που θα βοηθήσει τους τοπικούς παραγωγούς για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Θα ρίξουμε το βάρος μας στον Πρωτογενή τομέα. Αυτός ο φορέας θα δώσει ανάσα πνοής στον παραγωγικό τομέα.” “Σίγουρα το βασικό κομμάτι είναι το οικονομικό. Το κράτος πρέπει να στηρίξει τους Δήμους οικονομικά. Τώρα θα θέλαμε να ακούσουμε και εσάς. Τους προβληματισμούς σας και τα προβλήματα του χωριού σας.”
Οι κάτοικοι και των δυό χωριών ανέφεραν κάποια από τα προβλήματα. Κάποια από αυτά αφορούσαν την αγροτική οδοποιια, τον δρόμο της Λαγκάδας (ο κ. Κατσιβέλης τους ενημέρωσε ότι προ δέκα ημερών είχε συναντηθεί με τον εργολάβο του έργου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα. Πρέπει να ξηλωθεί όλο το κομμάτι στην στροφή και να φτιαχτεί μιά βάση και τοιχείο) την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και σύνδεση αποχέτευσης των χωριών με το Ληξούρι, καθαρισμός ρεμάτων (να αναφέρουμε εδώ ότι από το καλοκαίρι του 2018 ο καθαρισμός των ρεμάτων έχει ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην Περιφέρεια. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας ετοιμάζει έναν μεγάλο προϋπολογισμό για καθαρισμό ρεμάτων σε όλο το νησί), κ.α
Ήταν ένας γόνιμος διάλογος στον οποίο συμμετείχαν και αρκετοί από τους συνεργάτες και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας Δύναμη αξιοπιστίας και προόδου.
Εκ του Γραφείου Τύπου

Προηγούμενο άρθροΊση αντιμετώπιση και κοινή αφετηρία συνεχίζει να επιζητά ο Νίκος Σκλαβούνος (εικόνες/video)
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων