Μακριά από τον αγροτικό κόσμο ήταν και είναι ο κ. Γαλιατσάτος

Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση που διακατέχει τον κ. Θ. Γαλιατσάτο τέως Περιφερειάρχη, όταν χρονίζοντα θέματα που δεν κατάφερε να επιλύσει επί θητείας του, όπως ο “Μαύρος Ακανθώδης Αλευρώδης” ο οποίος υπενθυμίζουμε παρουσιάστηκε απο το 2016 στην Κέρκυρα, σήμερα βαίνουν προς επίλυση και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο έχοντας την επιστημονική στήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και την στήριξη της Διεύθυνσης Φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), και μαλιστα με την χρηματοδότηση του προγράμματος αντιμετώπισης της συγκεκριμένης φυτοασθένειας από πιστώσεις του Υπουργείου.

Άξιο απορίας βέβαια είναι ότι ο κ Γαλιατσάτος αγνοεί το γεγονός της αρμοδιότητος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όντας Περιφερειάρχης επί 5 συναπτά έτη.

Αυτό αποδεικνύει την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα του αγροτικού κόσμου και την πλήρη αποτυχία του σε όλα τα επίπεδα κατά την διάρκεια της θητείας του.

Αυτό το αποδεικνύει, επίσης, με τίς αποφάσεις του για ψήφιση νέου οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας όπου υποστελεχώθηκαν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επί θητείας του, ιδιαίτερα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και έμειναν με λιγους γεωπόνους οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις.

Όσο για τα ερευνητικά προγράμματα για τα οποία κόπτεται, επισημαίνουμε ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την απόδοση στην αγροτική παραγωγή των ερευνών πολλών εκατομμυρίων ευρώ που απλόχερα χρηματοδοτούσε.

Θα επανέλθουμε επ΄ αυτών των ζητημάτων γιατί επιθυμούμε οι πόροι που διατίθενται από το ΕΣΠΑ να “πιάνουν τόπο” σε όλους τους τομείς και στον αγροτικό.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ