Στον στόχο να μην χαθεί η χρονιά επικεντρώνεται το νέο πακέτο μέτρων στήριξης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, που εξήγγειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επιδότηση της εργασίας, γενναία μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση του ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς για τους επόμενους πέντε μήνες από το 24% στο 13%, ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Από την 1η Ιουλίου όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις από το εξωτερικό με τεστ και όλα τα πρωτόκολλα υγείας.

“Στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας. Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας.

Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας. Ας αντικρίσουμε, όμως, με θάρρος την πραγματικότητα: Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους επόμενους πέντε μήνες ότι μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς.

“Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο, είπε χαρακτηριστικά.

Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση”.

Σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Τα μέτρα καλύπτουν όλο το φάσμα, όπως στήριξη στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ρευστότητα και μειώσεις στη φορολογία και στήριξη των εργαζόμενων.