Μεγάλη ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κεφαλονιά, μιας και ορκίστηκε σήμερα  ο πρώτος Δήμος του Αργοστολίου, μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, και τη δημιουργία τριών Δήμων:  Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Ληξουρίου και Δήμος Σάμης.

Η ορκωμοσία έγινε στο στο Δημοτικό Θέατρο σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα όπου ο κόσμος που την παρακολούθησε χειροκρότησε την απερχόμενη δημοτική αρχή και επευφήμησε τη νέα.

Ευλόγησε και όρκισε τον Θεόφιλο Μιχαλάτο ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή. Δεν ξέχασε να εξάρει την καλή συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παρίση. Να σημειώσουμε ότι έγινε θρησκευτική ορκωμοσία αλλά και πολιτική.

Χαιρέτησαν όλες οι παρατάξεις με τον επικεφαλής τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γιάννη Κουρούκλη, “Κεφαλονιά Νησί για όλους” με τον Δημ. Παντελειό, Η “Επόμενη μέρα” με τον Μάκη Φόρτε, χαιρέτησε με όλη τη σημασία της λέξης ο Αλέξανδρος Παρίσης και τέλος ο νέος Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος. Στο τέλος αναπάντεχα πήρε το λόγο ο Βουλευτής κ. Π. Καπάτος ο οποίος είπε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα Δημοτικής Αρχή και υπερασπίστηκε τις αλλαγές της κυβέρνησης στην απλή αναλογική. Όλες τις ομιλίες βιντεοσκοπήσαμε, ένα μέρος απ’ αυτές,  μόνο του βουλευτή ο οποίος μας αιφνιδίασε και δεν προλάβαμε.  Στο τέλος υπέγραψαν όλοι το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας. Να θυμίσουμε ότι αύριο Δευτέρα θα ορκιστούν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι Ληξουρίου και Σάμης.

Ευχόμαστε μέσα από το kefalonia News κάθε επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλλον η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται την επόμενη Κυριακή. Σε ποιο χώρο άγνωστο, ακούγονται τόσα.

Αναδημοσιευση από www.kefalonianews.gr