«ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ »

ΕΡΩΤΗΣΗ της ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ:            κ. Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτο

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ  »

Κ. Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε όλα τα κυλικεία του Δήμου Αργοστολίου την φετινή σχολική χρονιά υπολειτούργησαν λόγω της άρσης λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα από τις 10 Μαρτίου, με απόφαση της κυβέρνησης έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι και το τέλος περίπου της σχολικής χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι για το τρέχον σχολικό έτος, συνολικά τα κυλικεία έχουν λειτουργήσει για περίπου 75 μέρες, έχοντας ως συνέπεια την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των επαγγελματιών που τα μίσθωσαν.

Αντίθετα το ίδιο διάστημα έτρεχαν και μια σειρά απ’ άλλες υποχρεώσεις όπως ΕΦΚΑ, φόρος εισοδήματος, ενοίκια και λογαριασμοί. Επιπλέον υπέστησαν καταστροφή των ευπαθών και ληξιπρόθεσμων προϊόντων τους, ενώ αναγκάσθηκαν να προβούν και σε
εξόφληση εμπορευμάτων, σε ανανέωση ταμειακών μηχανών κ.α. δίχως ουσιαστικά  κανένα εισόδημα.

Είναι προφανές επίσης ότι εφόσον είναι σε εξέλιξη ακόμη η πανδημία και είναι ενδεχόμενο ένα νέο «λοκντάουν»  τοπικό ή γενικευμένο, να αντιμετωπίζουν τεράστια  ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον, μη γνωρίζοντας επιπλέον, αν και με ποιους όρους θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και από Σεπτέμβριο. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται άμεσα και ο Δήμος Αργοστολίου να πάρει μέτρα για να διευκολυνθούν και να ανακουφισθούν οι επαγγελματίες μισθωτές  κυλικείων καθώς όπως είναι γνωστό με απόφαση της κυβέρνησης ήταν ο κλάδος των επαγγελματιών που πρώτος ανέστειλε την λειτουργία του.

Με βάση τα παραπάνω,

 Ερωτάσθε:

Τι μέτρα θα πάρετε και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου:

1.Να απαλλαγούν οι μισθωτές σχολικών κυλικείων από την υποχρέωση καταβολής της Β΄ δόσης του μισθώματος για το τρέχον σχολικό έτος καθώς και για τον συμψηφισμό  κάθε τυχόν υπερβάλλοντος μισθώματος με εκείνα του επόμενου σχολικού έτους.

2.Δεδομένης της μη λειτουργίας των σχολικών κυλικείων κατά τους θερινούς μήνες, επιβάλλεται η αναστολή για 8μήνες κάθε υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από μισθώματα προηγούμενων ετών.

3.Την απαγόρευση διακοπής νερού, ηλεκτρικού και ενέργειας των νοικοκυριών των επαγγελματιών μισθωτών σχολικών κυλικείων

4.Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τους δήμους, το Δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, καταρχήν μέχρι το τέλος του χρόνου.

                             Αργοστόλι 15 Ιούλη 2020.

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αργοστολίου

Σταύρος Γρηγορόπουλος ,  Γιάννης Κουρούκλης