Εμπλοκή μη αναστρέψιμη μέχρι τις εκλογές, προέκυψε με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, στην Τοπική Κοινότητα Μέσα Λακωνίων.

Συγκεκριμένα οι δικαστές της Εφορευτικής Επιτροπής Λασιθίου δεν ανακήρυξαν τις υποψηφιότητες των προέδρων που υπέβαλαν αυτοπροσώπως η κ. Ελπίδα Σαρειδάκη (Αλλάζουμε το Δήμο) και η κ. Μαρία Δρακωνάκη (Δικαίωμα στην πόλη) γιατί, κατά σύμπτωση,και οι δύο συνδυασμοί έλαβαν υπόψιν τους τον «ντε φάκτο» πληθυσμό (που είχε ληφθεί υπόψιν στις προηγούμενες εκλογές) και όχι τον μόνιμο πληθυσμό, που επιβάλλει την εκλογή πενταμελούς Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Μέσα Λακωνίων.

Το «λάθος» πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ των εκλογικών συνδυασμών. Αρχικά ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, δήλωσε στην ιστοσελίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ» ότι όπως του επισημάνθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή δεν χωρεί ούτε ένσταση επί της απόφασης, αφού τα πληθυσμιακά στοιχεία των ΟΤΑ κοινοποιήθηκαν και στους Δήμους με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οπότε όφειλαν να λάβουν υπόψιν τους το στοιχείο αυτό.

Παραδέχθηκε ότι στο ζήτημα αυτό υπήρξε αβλεψία από το επιτελείο του συνδυασμού που κατήρτισε το ψηφοδέλτιο, σημειώνοντας ότι «όση ενδεχόμενη ευθύνη έχουμε εμείς για την αβλεψία αυτή, άλλη τόση για το ζήτημα που προέκυψε φέρουν και οι δικαστικοί της επιτροπής, που παρέλαβαν τη δήλωση υποψηφιότητας των δύο γυναικών και τις αποδέχτηκαν».

Επεσήμανε δε ότι η λύση που υποδείχθηκε και από την Εφορευτική Επιτροπή, είναι ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών της 26ης Μαϊου, θα προκηρυχθούν χωριστές εκλογές για την Τοπική Κοινότητα Μέσα Λακωνίων, για να εκλεγεί πενταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Βολές από υποψήφιο δήμαρχο

Ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης στράφηκε κατά της δημοτικής αρχής την οποία θεωρεί υπεύθυνη για το γεγονός και σε ανακοίνωσε του σημείωσε:

Είναι γνωστή πια σε όλους η προχειρότητα και μια «επικίνδυνη» αδυναμία της απερχόμενης Δημοτικής αρχής να σταθεί υπεύθυνα σε μια σειρά εξαιρετικά σοβαρών θεμάτων μεταξύ αυτών και η μη ανακήρυξη των υποψηφίων στην Τοπική Κοινότητα Μέσα Λακωνίων.

Φταίνε πάλι κάποιοι άλλοι;

Εκφράζουμε ειλικρινά την λύπη μας γι’ αυτό.

Την ίδια στιγμή που ο κ. Ζερβός και το επιτελείο του σε πρόσφατη ειρωνική ανακοίνωση τους μας κουνούσαν το δάχτυλο αναφερόμενοι σε «τοπική πατριδογνωσία» και μας καλούσαν για «ένα ξεφύλλισμα του κώδικα Δήμων και του Κλεισθένη» την ίδια ακριβώς ώρα στον Δήμο αγνοούσαν το πληθυσμιακό δυναμικό μια κοινότητας ενημερώνοντας λάθος και απαξιώνοντας τελικά και τον θεσμό των εκλογών και τους κατοίκους της Κοινότητας.

Καλώ την Δημοτική αρχή να φροντίσει ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάδειξη του Συμβουλίου στην τοπική κοινότητα των Μέσα Λακωνίων.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους των Μέσα Λακωνίων ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί το όποιο θεσμικό κενό θα το καλύψω προσωπικά ως Δήμαρχος.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Δεν έχουν την γενναιότητα να αναλάβουν την ευθύνη τους»

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αγίου Νικολάου και υποψήφιου  δήμαρχου με το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» Αντώνη Ζερβού, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε:

Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών και το ζήτημα που προέκυψε με την απόρριψη των μονοπρόσωπων υποψηφιοτήτων για το Τοπικό Συμβούλιο Μέσα Λακωνίων, έχω να δηλώσω τα παρακάτω :

1. Το λάθος ή η παράλειψη έγινε χωρίς σκοπιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη όσα ίσχυαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία. Το λάθος έγινε.

2. Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλάζουμε το Δήμο», που αντί, υπεύθυνα και με πολιτική γενναιότητα, να αναλάβουν την ευθύνη για το δικό τους λάθος, επιλέγουν ανερυθρίαστα, να το επιρρίψουν – και αυτό – στη δημοτική αρχή! Κεκτημένη, προεκλογική ταχύτητα ή σύμπτωμα πολιτικής ανευθυνότητας; Προφανώς, έχουν αναγάγει σε προεκλογικό τους δόγμα το λαϊκίστικο «Για όλα φταίει ο Δήμαρχος»!

3. Ευτυχώς, που ο επικεφαλής του «Αλλάζουμε τον Δήμο», με μια έξαρση μεγαλοφροσύνης, ανέλαβε την ευθύνη να καλύψει το όποιο θεσμικό κενό δημιουργηθεί… αυτο-ανακηρύσσοντας εκ προοιμίου τον εαυτό του – εάν εκλεγεί δήμαρχος – και άτυπο πρόεδρο των Μέσα Λακωνίων! Και έτσι, θεωρεί το δικό του, ταυτόσημο λάθος ή παράλειψη, θα καλύψει στα μάτια των κατοίκων των Μέσα Λακωνίων το λάθος του; Γιατί, η αλήθεια για να την πει, απαιτεί στοιχειώδη γενναιότητα.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκη-άθλος για τον ΝΕΟΛ! Στο μπαράζ με αντίπαλο τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθροΔιονύσης Μαγουλάς: Εύχομαι έναν καθαρό, πολιτικό εκλογικό αγώνα σε όλους και στο τέλος να βγει νικητής ο τόπος μας.