Πρόταση επιλογής υποψήφιου Δημάρχου

Τον Ιούλιο του 2023, σε πάνω κάτω 11 μήνες, οι επίδοξοι Δήμαρχοι Αργοστολίου είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο Πρωτοδικείο Αργοστολίου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει, ότι ο συνδυασμός Μιχαλάτου οδεύει προς μια σαρωτική νίκη από την πρώτη Κυριακή με 43%+. Οι έριδες και οι εγωισμοί της άλλης πλευράς δεν αφήνουν χώρο για άλλο αποτέλεσμα.

Η πρόταση για ανατροπή της κατάστασης είναι η εξής:

Διάλυση του συνδυασμού Αργοστόλι Παρόν και Μέλλον και ενσωμάτωση των στελεχών στην Ισχυρή Κεφαλονιά. Υποψήφιος Δήμαρχος ο Αλέκος Παρίσης που μπορεί λόγω εμπειρίας και προσωπικότητας να κερδίσει τις εκλογές. Παραμονή του Αλέκου Παρίση στο Δημαρχιακό αξίωμα για 1 χρόνο.

Στη συνέχεια, δημιουργείται θέση του Επίτιμου Προέδρου της Ισχυρής Κεφαλονιάς και του Επίτιμου Δημάρχου Αργοστολίου τις οποίες καταλαμβάνει ο Παρίσης παραιτούμενος από το αξίωμα του κανονικού Δημάρχου. Ανακήρυξη σε νέο Δήμαρχο Αργοστολίου ενός εκ των Κωνσταντάκη, Ανουσάκη, Λυκούδη για την υπόλοιπη τετραετία.

Ο τρόπος επιλογής διαδόχου Δημάρχου πρέπει να είναι αδιάβλητος, δίκαιος και να πειθαρχήσουν όλοι. Γι’ αυτό προτείνω κάτι νεωτερικό για την πολιτική.

Να χρησιμοποιηθούν τα κριτήρια μοριοδότησης και ο αλγόριθμος του ΑΣΕΠ. Ειδικότερα: Κατοχή Πτυχίου ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου τίτλου της αλλοδαπής και βαθμός αυτού. Π.χ κάποιος που έχει τελειώσει με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ 7,1 παίρνει 710 μόρια. Κάτοχος αναγνωρισμένου τίτλου ξένης γλώσσας, 100 μόρια για κάθε γλώσσα στο επίπεδο της ΑΡΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ και 50 μόρια στο επίπεδο της ΜΕΤΡΙΑΣ κλπ Γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή κλπ. Οι δε υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου θα έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν τα προσόντα τους μέχρι την ημερομηνία παραίτησης του Παρίση από Δήμαρχος.

Είναι ο μόνος τρόπος για να επικρατήσει ηρεμία στις τάξεις της Ισχυρής Κεφαλονιάς. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος θα αμφισβητηθεί. Π.χ. η εσωκομματική ψηφοφορία θα φέρει γκρίνιες για το ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, αιχμές για βία και νοθεία κλπ.

Καλώ όλους τους αναμεμιγμένους να σκεφτούν την πρόταση με ανοιχτό μυαλό.

Κώστας Αντύπας

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία: Πέθανε ξαφνικά παιδί ηλικίας 5 ετών
Επόμενο άρθροportoni.gr: ““Στα πόδια” του Σπύρου Γασπαρινάτου έχουν πέσει οι Παρίσης και Κωνσταντάκης για να αναλάβει την επικοινωνία των υπολειμμάτων της ‘ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ””